12.6 C
De Bilt

Beweechrûte Buitenpost feestelijk geopend door gemeente Achtkarspelen

Op donderdag 30 maart is de gloednieuwe Beweechrûte in Buitenpost feestelijk geopend door wethouders Jouke Spoelstra en Sierd Vegelin. Na het openingswoord konden de aanwezige gasten ervoor kiezen om samen met beide wethouders de beweegroute te doen. Hardlopend met wethouder Spoelstra of wandelend met wethouder Vegelin van gemeente Achtkarspelen.

Sport- en preventie akkoord

De Beweechrûte komt voort uit het sport- en preventie akkoord van de gemeente. Hierin is opgenomen om de omgeving van de inwoners toegankelijk in te richten zodat deze meer stimuleert om te bewegen. Voor de uitvoer van het akkoord heeft de gemeente Achtkarspelen uitvoeringsbudget ontvangen van onder andere het ministerie van sport.

Beweechrûte

De Beweechrûte is voorzien van diverse oefeningen en uitdagingen die geschikt zijn voor mensen van alle leeftijden en conditieniveaus. Wandelen, joggen of sporten met een hulpmiddel; de route biedt voor ieder wat wils. Bovendien loopt de route door de prachtige ecozone rondom Buitenpost, waar je tijdens het bewegen heerlijk kunt genieten van de natuur. Je kunt zelf kiezen welke afstand en beweegactiviteiten je wilt doen. Met de route kunnen inwoners van Buitenpost en omgeving nu een dynamische route ervaren die regelmatig vernieuwd wordt. Iedereen kan bewegen op zijn of haar tijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio