9.2 C
De Bilt

Bij een inbraak zijn dieren ernstig mishandeld en gedood

In de nacht van zondag op maandag zijn dieren zeer ernstig mishandeld. Dit gebeurde tijdens een inbraak in het dierenverblijf van het Nordwin College in het Friese Buitenpost. Aan de Leeuwarder Courant heeft de school laten weten dat er twee dieren dood zijn gevonden en de veearts vijf andere dieren moesten laten inslapen

In het dierenverblijf worden geiten, konijnen, cavia’s, kippen en duiven gehouden. De inbrekers zijn het verblijf via de buiteningang binnen gekomen. Deze ongewenste dierenbeulen hebben de dieren uit hun hokken gelaten om ze vervolgens ernstig te mishandelden.
Maandagochtend werden er twee dode dieren door medewerkers van de school gevonden. Er bleken nog vijf andere dieren te moeten worden afgemaakt toen de veearts ter plaatse was. Een aantal geschrokken kippen en duiven zijn achter de school gevonden en daarna terug in hun hokken geplaatst.
De school geeft aan dat zowel het personeel als de leerlingen erg geschokt en verdrietig zijn door deze laffe daad. De politie doet onderzoek naar de zaak.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio