13.2 C
De Bilt

Burgemeester Brouwer doet vakantiewerk bij brandweer

Burgemeester Oebele Brouwer (gemeente Achtkarspelen) doet deze zomer een paar uurtjes vakantiewerk bij Brandweerploeg Surhuisterveen. Op uitnodiging van de ploeg draait de burgemeester op maandag 31 juli mee met de oefenavond van de vrijwillige brandweerlieden.  “Door de burgemeester met de voeten in het bluswater te laten staan, kan hij een beetje proeven hoe het is om een incident van de bestrijdingskant mee te maken.”, zegt ploegleider Albert Hulshoff. “En hij reageerde meteen enthousiast op de uitnodiging!”.

Burgemeester Brouwer: ‘Brânwacht is in hiel wichtich ûnderdiel yn de gemeente’

Burgemeester Brouwer vindt het een eer om een avond mee te mogen draaien met de ploeg. ‘’As boargemaster binne je ferantwurdlik foar de iepenbiere oarder en feiligens yn de gemeente. De brânwacht is dêr in hiel wichtich ûnderdiel fan. It is net allinnich leuk om aktyf mei te dwaan mei dizze groep, ek hiel nuttich. Even ticht by de frijwilligers fan de brânwacht stean en de wurdearring útsprekke foar wat sy foar ús allegearre dogge.’’

Deze week doet burgemeester Brouwer nog een aantal vakantieklussen bij andere organisaties in de gemeente Achtkarspelen.

Diverse taken bij de brandweer

De brandweer richt zich op het voorkomen en beperken van brand, brandbestrijding, technische hulpverlening bij bijvoorbeeld verkeersongevallen, incidenten met gevaarlijke stoffen, instortingsgevaar en storm- en waterschade. Bij Brandweer Fryslân werken bijna 1.400 mensen waaronder ongeveer 1.200 vrijwilligers, verdeeld over 66 kazernes. De vrijwilligers doen het brandweerwerk naast hun normale werk en dagelijkse bezigheden. Hiervoor ontvangen ze een vaste vergoeding met daarnaast een vergoeding voor opleiding, uitruk- en oefenuren.

Ook vrijwilliger worden?

Brandweer Surhuisterveen zoekt nog nieuwe vrijwilligers. Als brandweervrijwilliger doe je mooi en belangrijk werk en zet je je zinvol in voor je omgeving.  Ploegleider Hulshoff: “Het is belangrijk voor de gemeenschap om onze bezetting op peil te houden. Want mensen en dieren in nood in Surhuisterveen of directe omgeving willen we natuurlijk zo snel mogelijk kunnen blijven helpen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio