15 C
De Bilt

Eerste geldgids uitgereikt aan Humanitas

Achtkarspelen – Dhr. Elzinga, dhr.van Dijk en mevr. van Dellen van Humanitas Thuisadministratie ontvingen het eerste exemplaar van de geldgids uit handen van wethouder Tjibbe Brinkman.

informatie over (financiële) ondersteuning 

‘Yn Nederlân en yn dizze gemeente ha we in soad regelingen en taslaggen regele. Dochs witte in soad minsken net hokker regelingen der binne en wêr’t se rjocht op hawwe. Dêrfoar hawwe wy de Jildgids dy’t dit oersjoch jout,’ aldus wethouder Tjibbe Brinkman.


De geldgids geeft een overzicht wat er mogelijk is aan uitkeringen, regelingen en toeslagen. Ook instanties die hulp kunnen bieden zijn in de gids te vinden. ‘Met de gids willen we inwoners helpen hun weg te vinden in de wirwar aan regelingen en instanties’ aldus wethouder Tjibbe Brinkman.

Geldt dat ook voor mij?                                                             

In de geldgids wordt verwezen naar de website www.datgeldtvoormij.nl/achtkarspelen. Sinds november 2023 is de gemeente aangesloten bij ‘Dat geldt voor mij’. De website biedt een totaaloverzicht van alle landelijke toeslagen en gemeentelijke regelingen. Online doet men eenvoudig en anoniem een check waar men voor in aanmerking komt. Het is ook mogelijk om deze check samen met een vrijwilliger van Humanitas te doen. Via de site kan direct een aanvraag worden gedaan.

Geldgids gratis voor iedereen    

De gids is gratis af te halen op het gemeentehuis. De gids kan ook telefonisch worden aangevraagd via 14 05 11. Een digitale versie is direct beschikbaar via www.achtkarspelen.nl/geldgids.

Ook andere instanties en voorzieningen zullen binnenkort geldgidsen ontvangen om uit te geven aan iedereen die daar behoefte aan heeft. Met het verspreiden van de gids hoopt de gemeente inwoners te helpen rond te komen bij weinig inkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio