14.9 C
De Bilt

Gezond ontbijt voor kinderen in raadzaal Buitenpost

Buitenpost – Wethouder Sjon Stellinga verwelkomde afgelopen dinsdag 19 kinderen uit groep 7 en 8 van GWS de Wâldiik uit Boelenslaan in de raadzaal. Zij kwamen voor de 15e editie van het Nationaal Schoolontbijt. ‘Je kunt met een zak chips ontbijten, maar dat is wel heel dom’, sprak de wethouder de kinderen toe.’ We moeten erover nadenken om gezond te leven en dat begint met het ontbijt’.

Donatie aan het Jeugdcultuurfonds

Wethouder Sjon Stellinga betaalde symbolisch voor zijn ontbijtje door een cheque te overhandigen van € 100. Het geld wordt gedoneerd aan het Jeugdcultuurfonds die kinderen uit gezinnen waar minder geld is, van kunst, cultuur en sport laat genieten. Onder de noemer ‘Gezond ontbijten is geen kunst’ past de missie van het Jeugdcultuurfonds goed bij die van het schoolontbijt om ieder kind gezond te laten ontbijten.

Gezond Nationaal schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt schenkt voor het 15jaar op rij, met ontbijtjes en lesmateriaal, een week lang aandacht aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd of ongezond ontbijten.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio