8.5 C
De Bilt

Glaspoort onderzoekt mogelijkheden voor aanleg glasvezel op bedrijventerreinen in Achtkarspelen

Op dit moment onderzoekt Glaspoort of ook bedrijventerreinen de Lauwers, Lauwerskwartier en Quakkenburg in Achtkarspelen kunnen worden aangesloten op haar glasvezelnetwerk. Hiervoor is gedegen onderzoek nodig. Het gebied wordt in kaart gebracht en met de gemeente worden aanlegvoorwaarden besproken.

Met de aanleg van dit nieuwe glasvezelnetwerk wordt de digitale infrastructuur flink verbeterd. Bedrijven kunnen hun data- en communicatiediensten optimaliseren. Veilig, betrouwbaar en snel internet is vandaag de dag onmisbaar. De komst van glasvezel draagt bij aan het vestigingsklimaat van een bedrijventerrein.

Werkzaamheden

Als Glaspoort glasvezel op dit bedrijventerrein uitrolt vinden er werkzaamheden plaats om de bedrijven aan te sluiten. Deze werkzaamheden zullen bestaan uit grafwerkzaamheden en werkzaamheden bij de bedrijfspanden. Bij alle werkzaamheden blijven de bedrijfspanden bereikbaar. Ook blijven huidige internetverbindingen werkzaam.

Kosteloze glasvezelaansluiting

De werkzaamheden die nodig zijn om bedrijven aan te sluiten zijn kosteloos en brengen geen verplichtingen met zich mee. Ondernemers die in de toekomst gebruik willen maken van de glasvezelaansluiting, kunnen terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Hierop zijn ruim 25 serviceproviders actief, waaronder KPN, Vodafone Business, Helden van Nu en T-Mobile.

Meer informatie over Glaspoort

Op www.glaspoort.nl wordt bekend gemaakt als er gestart wordt met de aanleg. Ondernemers en bewoners op de bedrijventerreinen worden hierover persoonlijk geïnformeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio