16.7 C
De Bilt

Junior Cyber Agents uit Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel gehuldigd

Achtkarspelen – Voor Anouk Menger, Noud van der Heide en Thijs de Vrieswas het donderdag een bijzondere dag. Ze werden door burgemeesters Jeroen Gebben, Oebele Brouwer en politiechef Marjan de Ruiter-Abma officieel gehuldigd tot ‘Junior Cyber Agents’. De Cyber Agents zijn de afgelopen weken opgeleid via HackShield. HackShield is een game voor jongeren waarin ze spelenderwijs leren online gevaar te herkennen en te voorkomen.

winnaar Cyber Agent. Foto: gemeente achtkarspelen

Het gehuldigde drietal behoorde tot de beste spelers van hun klas en mogen zich nu echte Cyber Agents noemen. Burgemeesters Jeroen Gebben en Oebele Brouwer zijn ontzettend blij met de nieuwe Junior Cyber Agents. Als blijk van waardering mogen de kinderen binnenkort meelopen met de politie.

winnaar Cyber Agent. Foto: gemeente achtkarspelen

Zoektocht naar junior Cyber Agents gaat door

Het aantal computerhacks en cyberaanvallen groeit, ook in de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Daarom doen de gemeenten mee aan HackShield. Samen met politie roepen de gemeenten kinderen van 8 tot en met 12 jaar op om de game HackShield te spelen. na de huldiging gaat de zoektocht naar Junior Cyber Agents door in de gemeenten. Aspirant Cyber Agents kunnen zich aanmelden op www.joinhackshield.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio