5.2 C
De Bilt

Kinderen CBS De Bernebrêge strijden tegen bijensterfte

Surhuisterveen – Om de biodiversiteit te bevorderen en bijensterfte tegen te gaan zaaiden kinderen uit groep 5 van CBS De Bernebrêge uit Surhuisterveen vandaag ecologisch bloemenmengsel. De zaden werden verspreid op de groenstroken rondom de school.

Bijenpact tegen bijensterfte

Namens de gemeente was wethouder Max de Haan aanwezig om deze actie te ondersteunen. Als ‘bijvriendelijke gemeente’ tekende de gemeente in maart een ‘bijenpact’. In dit pact staan verschillende doelen waar de gemeente aan wil werken om de biodiversiteit te verhogen en bijensterfte tegen te gaan.

Wereldwijd probleem

Het gaat wereldwijd niet goed met de biodiversiteit. Veel verschillende soorten bloemen, planten en dieren staan er slecht voor. Ook de bijenpopulatie loopt sterk terug, terwijl ze belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening. Wethouder Max de Haan vindt het belangrijk dat de gemeente hierin een voortrekkersrol vervult. ‘Door simpelweg meer bloemen en planten te zaaien kunnen we de bijen in onze gemeente helpen en de biodiversiteit vergroten. Een kleine moeite met een groot effect’, zegt wethouder De Haan.

Belangrijk dat kinderen helpen

Ook juf Hennie van CBS De Bernebrêge vindt het belangrijk dat kinderen leren dat het belangrijk is om de biodiversiteit op peil te houden. ‘De wereld zou er heel anders uitzien als er alleen nog maar muggen en cactussen op deze aarde zouden zijn. Dat werkt toch niet?’, probeert juf Hennie de kinderen te overtuigen.

Kunstwerken

Naast het zaaien staan bloemen ook centraal in de kunstwerken die de kinderen deze week maken met ecoline en vetkrijt. De kunstwerken worden beoordeeld door bloemisten van bloemisterij Lisa. Het winnende schilderij wordt een week lang tentoongesteld in de winkel.

De komende weken wordt er een uitgebreid plan gemaakt met daarin meer acties om bijensterfte te voorkomen en de biodiversiteit te bevorderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio