4.1 C
De Bilt

Komst zonnepaneelveld van 41 hectare N381 bij Oosterwolde

Oosterwolde – GroenLeven-Zonneparken BV doet een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor de realisatie van een grootschalig zonnepaneelveld van 41 hectare langs de N381 bij Oosterwolde. In totaal gaat het om opwekking van 49,9 MegaWatt. Dit is genoeg om 13.500 huishoudens een jaar van groene stroom te voorzien. Voor de gemeente Ooststellingwerf, die in 2030 energieneutraal wil zijn, is dit een belangrijke stap.

 

“De gemeente is zeer ingenomen met deze uitkomst. Dit is een geweldig grote stap in het realiseren van onze energiedoelstellingen” aldus wethouder Henk van de Boer.


Locatie

De beoogde locatie voor dit grootschalige zonnepaneelveld ligt langs de N381 en grenst direct aan het duurzame bedrijventerrein Ecomunitypark. In gezamenlijkheid zijn Groenleven, het Ecomunitypark en de gemeente Ooststellingwerf gekomen tot de meest optimale invulling en begrenzing van het zonnepanelenveld. Een belangrijk punt voor alle drie de partijen is de landschappelijke inpassing. De komende tijd worden er gesprekken gevoerd over de precieze invulling hiervan.

Nieuwe omgevingsvergunning

De nieuwe invulling van het zonnepanelenveld wijkt qua begrenzing iets af ten opzichte van de eerder aangevraagde en inmiddels al verleende tijdelijke omgevingsvergunning. Daarom zal GroenLeven een nieuwe aanvraag voor een omgevingsvergunning bij de gemeente indienen. Deze vergunning zal niet, zoals eerder, tijdelijk worden aangevraagd, maar als een permanente vergunning. Aangezien dan een uitgebreide vergunningprocedure  van toepassing is zal de gemeenteraad te zijner tijd gevraagd worden een verklaring van geen bedenkingen af te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio