13.3 C
De Bilt

Lancering vernieuwde website Ooststellingwerf

Ooststellingwerf – De afgelopen maanden is er door inwoners, raadsleden, adviesgroepen en dorpsbelangen van de gemeente Ooststellingwerf, websitebouwers en de gemeente Ooststellingwerf zelf hard gewerkt aan de lancering van de vernieuwde website van de gemeente Ooststellingwerf.

Lancering nieuwe site was nodig

Woensdag 1 november was het resultaat dan eindelijk zichtbaar: de vernieuwde website staat nu live. De website van de gemeente Ooststellingwerf was wel toe aan een opknapbeurt. Sinds 2013 was de website op het gebied van vormgeving niet meer veranderd. Het design paste daardoor niet meer bij deze tijd.

Vernieuwing belangrijk

De gemeente heeft voor de nieuwe vormgeving samen met overheidswebsite-ontwikkelaar SIMgroep een pilot project gedraaid. “We vinden het erg belangrijk om te vernieuwen” aldus wethouder Engbert van Esch. “Deze website is gebaseerd op de nieuwste ontwikkelingen en inzichten. Maar vooral, de basis van de website is wat de gebruikers van de website graag willen.”

Onbewuste experts

Om te weten wat de gebruikers van de website willen heeft de gemeente gesprekken gevoerd met inwoners, raadsleden, adviesgroepen en dorpsbelangen. Twee van de dingen die daaruit kwam, was dat de zoekfunctie beter kon en de teksten minder en korter. Daarom werkt het zoeken op deze vernieuwde website makkelijker en zijn bijna alle teksten herschreven in begrijpelijke taal. Ook de menustructuur is gemaakt met input van diegene die onbewust expert zijn: de gebruikers van de website van de gemeente Ooststellingwerf.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio