22.7 C
De Bilt

Leerlingen Stellingwerf College op bezoek bij de gemeenteraad

Ooststellingwerf – Van 16 november tot en met 23 november zijn leerlingen van het Stellingwerf College te gast bij de gemeenteraad van Ooststellingwerf. Tijdens de klassenbezoeken maken de leerlingen kennis met de lokale politiek, krijgen ze uitleg over het politieke proces en gaan ze zelf actief aan de slag en natuurlijk maken ze ook kennis met raadsleden.

Vanochtend was de eerste klas te gast in de raadzaal. In totaal brengen 248 leerlingen van het Stellingwerf College deze week een bezoek aan het gemeentehuis. De gemeenteraad vindt deze klassenbezoeken een mooie manier om de nieuwe generatie te betrekken bij de lokale politiek. In december brengen leerlingen van het CSG Liudger een bezoek aan de gemeenteraad.

Leerlingen spelen ‘Democracity’ in raadzaal

Tijdens de bezoeken spelen de tweede klassen het spel democracity in de raadzaal. Het doel is om samen een dorp te bouwen. Voor de inrichting van het dorp richten de leerlingen verschillende politieke partijen op. Zij ervaren tijdens het spel dat overleg, argumentatie, meerderheid en consensus nodig zijn in een democratische samenleving en krijgen hierbij hulp van ‘echte’ raadsleden. De derde klassen geven aanbevelingen aan de gemeenteraad over wat er beter kan in de gemeente en de vierde klassen spelen een raadsvergadering na met behulp van raadsleden.

“Het is heel interessant om hier te zijn en om te zien hoe het in het echt gaat” zegt Pluuk van Kempen, 16 jaar (Mavo 3)

Cursus politiek actief

Naast de klassenbezoeken organiseerde de gemeenteraad eerder dit jaar een cursus ’Politiek Actief’. Een cursus voor inwoners die zich met de lokale politiek willen bezig houden  of gewoon meer willen weten over de lokale politiek. Na het enthousiasme van afgelopen editie heeft de gemeenteraad besloten om iedere twee jaar een cursus aan te bieden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio