14.4 C
De Bilt
donderdag, 23 maart 2023

Lokale alliantie; Aanpak voorkoming financieel misbruik ouderen gestart

De gemeenten Dantumadiel en Noardeast-Fryslân hebben 7 april samenwerkingsafspraken ondertekend van de ‘Lokale Alliantie Noord Oost Friesland; Aanpak voorkoming financieel misbruik ouderen’. Afgevaardigden van elf commerciële en niet-commerciële, private en publieke organisaties uit de regio hebben hun handtekening gezet onder het document. Hierin staan de doelen en onderlinge afspraken om de risico’s van financieel misbruik onder de aandacht te brengen bij de (semi-) professionals die met oudere mensen werken. Door kennisdeling en bewustwording weten ze eerder aan de bel te trekken om misstanden te voorkomen.

Vergrijzing

Met de toename van het aantal ouderen in Nederland, komen er ook meer meldingen binnen van financieel misbruik. Vaak gebeuren vormen van misbruik door onwetendheid en loyaliteit. “In part fan de âlderen yn ús gemeenten is kwetsber. Wy wolle harren stypje en mei-inoar alles der oan dwaan om finansjeel misbrûk te sinjalearjen en te foarkommen”, aldus Froukje Morsing, vertegenwoordiger van het gebiedsteam Noardeast-Fryslân

Samenwerken in lokale alliantie maakt sterker

Deelnemers aan de lokale alliantie delen hun kennis en expertise over het (voorkomen van) financieel misbruik van ouderen. De lokale alliantie bestaat uit Gemeente Dantumadiel, Gemeente Noardeast-Fryslân, Rabobank Drachten Noord-Oost Friesland, Sekuer Notarissen, Notariskantoor Beks, Regiobewind, Unyk Financieel Beheer, Interzorg Groep, Kwadrantgroep, Friese Rechtshulp Advocaten en Veilig Thuis Friesland.

spot_img

1 REACTIE

  1. mijn moeder heeft zonder overleg en te hebben begrepen een akte van verdeling ondertekend en een kwijtschelding van schulden ze is nu 9 ha land en haar huis kwijt[21 geleden] mijn zwager had de volmacht over haar geld en liet haar onterecht het groot onderhoud van haar vruchtgebruik huis betalen ze is nu ook haar spaar geld kwijt. ze is 90 jaar en wil waarschijnlijk geen drukte. Mijn melkveebedrijf komt op losse schroeven te staan omdat ik ook om bewust afstand heb gedaan van mijn vaders kindsdeel .vind dit een zeer kwalijke zaak. (aan froukje morsing)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio