12.8 C
De Bilt

Maatschappelijke Plint Marum wordt feestelijk geopend op 15 juli

Zaterdag 15 juli om 13.00 uur opent wethouder Hans Haze de Maatschappelijke Plint Marum. Dit doet hij samen met Gerjanne Römer van Sociaal Werk De Schans en Ilona Ebels van Biblionet Groningen (namens Bibliotheek Marum). De dorpswethouder Hans Haze onthult dan ook de nieuwe naam voor het gebouw.

Gemeente Westerkwartier stelt de Maatschappelijke Plint beschikbaar

De Maatschappelijke Plint is een tijdelijke naam voor het nieuwe gebouw aan de Wendtsteinweg 57 in Marum met achttien huurappartementen. Op de begane grond is ruimte voor maatschappelijke organisaties. Dit deel staat tijdelijk bekend als de Maatschappelijke Plint. De gemeente huurt de Maatschappelijke Plint en stelt de ruimtes beschikbaar. Bouwbedrijf C.P. Notebomer uit Oldekerk is nog bezig met afrondende werkzaamheden in de ruimtes.

Wie zit er in de Plint?

De organisaties Bibliotheek Marum (Biblionet Groningen), Certe en Nij Smellinghe zijn al geopend in de Plint. Sociaal Werk De Schans opent maandag 3 juli haar deuren en logopedie start op dinsdag 4 juli in de Plint. Daarnaast zijn er nog twee grote zalen, een vergaderzaal en een activiteitenkeuken. Deze zijn te huur voor vergaderingen, cursussen, lezingen, (kook)workshops en andere activiteiten. De huisvesting van deze organisaties in het nieuwe gebouw is een aanwinst voor Marum en de gemeente Westerkwartier.

Feestelijk openingsprogramma

Na de officiële opening zijn er tussen 13.00 – 18.00 uur leuke activiteiten voor jong en oud in en om het gebouw. Denk aan een springkussen, een bus van Biblionet Groningen waarin onder andere wethouder Hans Haze voorleest aan kinderen, een sapjeskar, hapjes van Samen koken in het Westerkwartier en muziek van de Wim Venema Wisselband. Kunstenares Nicolette Wever creëert ter plekke een kunstwerk dat aan het einde van de middag wordt onthuld. Bezoekers kunnen het gebouw bekijken en de gebruikers leren kennen.

Denk mee over een passende naam

We zoeken nog een passende naam voor de Maatschappelijke Plint. Inwoners van het Westerkwartier kunnen voor 11 juli 2023 ideeën voor een nieuwe naam van het gebouw insturen naar naamgevingdeplint@westerkwartier.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer en een korte toelichting. Een panel van Biblionet Groningen, Sociaal Werk De Schans, Marumer Belang en de gemeente Westerkwartier beoordeelt de inzendingen. De nieuwe naam maken we bij de opening van de Maatschappelijke Plint bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio