17.1 C
De Bilt

Olympische medaillewinnaar Abdi Nageeye feestelijk ontvangen

OosterwoldeVandaag, zaterdag 14 augustus, is Abdi Nageeye, winnaar van de Olympische zilveren medaille op de marathon, feestelijk ontvangen op het terrein van VSCO’61 in Oosterwolde. Het is de plek waar Abdi in 2007 zijn sportcarrière begon.

Abdi Nageeye werd op het voetbalterrein ontvangen door oud-teamgenoten, familie en andere betrokkenen. Tijdens de avond werd de topsporter door verschillende mensen toegesproken over zijn geweldige prestatie. En er werden uiteraard herinneringen opgehaald aan zijn sportcarrière bij VSCO’61. Ook was er aandacht voor de Abdi Nageeye Foundation die de topsporter heeft opgericht.

Cheque voor Abdi Nageeye Foundation

Burgemeester Tanja Haseloop – Amsing overhandigde een OvM-cheque aan Abdi Nageeye voor zijn foundation. “Jij hebt heel veel over voor jouw sport, maar er is meer. En daar zie ik een overeenkomst met Oldebroek; Oldebroek Voor Mekaar. Met anderen delen en daarmee kansen vermeerderen… dat zag ik in jouw race en dat zie ik ook in jouw foundation.” Zowel de Abdi Nageeye Foundation als Oldebroek voor Mekaar (OvM) zetten zich in voor een sterkere samenleving en kansen voor jongeren.

Van voetballer naar hardloper

Abdi Nageeye ontdekte zijn hardlooptalent in 2007 bij voetbalvereniging VSCO’61. Hier heeft hij gevoetbald totdat hij de overstap maakte naar de hardloopsport. Abdi woonde van 2006 tot 2010 bij zijn pleegouders in Oldebroek. Een plek waar hij graag komt als hij geen wedstrijden of een trainingsstage in Ethiopië heeft.

Voor meer informatie over de Abdi Nageeye Foundation: www.abdinageeyefoundation.org.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio