11 C
De Bilt

Meer ruimte voor woningbouw  in Ooststellingwerf

Ooststellingwerf – In een overleg tussen wethouder Henk van de Boer en gedeputeerde Klaas Kielstra is de situatie op de woningbouwmarkt in Ooststellingwerf besproken. Dit was een vervolg op de behandeling in de  gemeenteraad van 6 maart jl, waar het ging over de beperkingen in de toekomstige mogelijkheden voor bouwen. De raad van Ooststellingwerf legde vast, in een unaniem aangenomen motie, dat er naar ruimte voor woningbouw gezocht moet worden.

Minimaal 250 woningen

Op basis van de bevolkingsprognoses mogen 250 woningen gebouwd worden tot 2025. Door het accent te leggen op bouwen binnen de kernen kan dit aantal oplopen tot 305. Het verhoogd binnenstedelijk plafond levert extra ruimte op. Het aantal van 305 woningen zal daarmee de basis zijn om afspraken te maken in regionaal verband. De provincie Fryslan is akkoord met deze inzet. De zorgwoningen van Sinnehiem en Rikkingahof (56 woningen) kunnen buiten de aantallen vanaf 2016 blijven, waardoor er meer bewegingsruimte ontstaat.

Wethouder van de Boer is blij met de extra ruimte die nu beschikbaar komt. Dat betekent dat de lopende plannen (250 woningen) gerealiseerd kunnen worden.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio