14.7 C
De Bilt

Wie heeft de ‘meest biodiverse tuin’ van Tytsjerksteradiel?

Ook dit jaar gaat gemeente Tytsjerksteradiel weer op zoek naar de ‘meest biodiverse tuin’. Inwoners die denken dat hun tuin hiervoor in aanmerking komt, kunnen zich via de website van de gemeente aanmelden. Uit de inzendingen worden drie tuinen gekozen die beoordeeld worden door de vorige winnaars en een medewerker van de gemeente. De eigenaar van de ‘meest biodiverse tuin’ ontvangt een prijs. Met deze verkiezing wil de gemeente aandacht vragen voor het belang van biodiversiteit.

De vorige twee edities van deze verkiezing leverden veel reacties op van enthousiaste tuineigenaren. “Dat jout wol oan dat de minsken mei bioferskaat dwaande binne en it wichtich fine”, aldus wethouder Tytsy Willemsma. “Elkenien kin meidwaan, ek mei in lytse tún kinne jo bydrage oan it bioferskaat”. Inwoners van de gemeente Tytsjerksteradiel kunnen zich tot 26 april aanmelden.

Winnaars jureren mee voor meest biodiverse tuin

De gemeente heeft de winnaars van de vorige edities gevraagd om mee te jureren. Zij zullen uit alle inzendingen drie tuinen kiezen die in aanmerking komen voor de titel ‘meest biodiverse tuin’. De jury kijkt daarbij naar verschillende criteria. “It giet benammen om in goede balâns tusken grien, blommen en wetter”, legt wethouder Willemsma uit. Ook laat de jury zich graag verrassen door creatieve oplossingen om bij te dragen aan biodiversiteit.

Belang biodiversiteit

Biodiversiteit is belangrijk voor het voortbestaan van dieren en planten, maar is ook gezond voor mensen. Een biodiverse tuin levert een belangrijke bijdrage aan het verduurzamen van de buurt en een gezonde leefomgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio