17.2 C
De Bilt

Oosterwolde organiseert succesvolle Energiemarkt

Afgelopen zaterdagmiddag bezochten maar liefst 200 inwoners uit Oosterwolde (en omgeving) de Energiemarkt in het MFC Hart van Oosterwolde. Stichting Dorpsbelang Oosterwolde nam hiervoor initiatief. Samen met de gemeente Oldebroek, duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam en een aantal bedrijven verzorgden zij een gevarieerd programma over energie besparen. Bezoekers volgden interactieve workshops en kinderen maakten een vogelvoerketting. Energiecoaches, duurzaamheidsloket, gemeente en lokale bedrijven stonden klaar voor allerlei vragen over energie besparen. En daar werd goed gebruik van gemaakt!

Ervaringen delen op Energiemarkt

Tijdens workshops maakten bezoekers een stappenplan om zelf energiebesparende maatregelen te nemen. Of om stappen te maken richting aardgasvrij wonen. De workshop ‘Verwarmen met een (hybride) warmtepomp’ werd het drukst bezocht. En een inwoner deelde zijn ervaringen over het verduurzamen van zijn woning. Op de informatiemarkt konden bezoekers ook informatie vinden over subsidies, leningen en energiemaatregelen. En met de energiebespaarmeters die gemeente Oldebroek beschikbaar stelde kunnen bezoekers thuis het energieverbruik van een apparaat nakijken.

Wethouder Beerd Flier bezocht de energiemarkt en vertelde hierover: ‘’Het is prachtig om te zien hoe enthousiast de bezoekers worden van alle mogelijkheden die er zijn om te verduurzamen. De hoge energiekosten raken ons allemaal. Je merkt dat het leeft onder de bezoekers. Daarom vind ik het belangrijk om inwoners te inspireren en op weg te helpen om zelf aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun woning. Voor een betaalbare energierekening én een beter milieu. Want, door energie te besparen vermindert de uitstoot van broeikasgassen.’’

Helpende hand: Flexteam Oosterwolde

Voor inwoners die het niet lukt om zelf kleine besparingsmaatregelen uit te voeren, staat het Flexteam Oosterwolde klaar. Zij helpen u graag met bijvoorbeeld het plaatsen van tochtstrips, radiatorfolie of ledlampen. Stuur uw hulpvraag naar info@presentoldebroek.nl. Het Flexteam Oosterwolde zoekt ook extra handen. Wilt u meehelpen? Meld u dan aan als vrijwilliger via info@presentoldebroek.nl.

Financieel Spreekuur

Heeft u vragen of hulp nodig bij het beheren van uw financiën? U bent van harte welkom op het financieel spreekuur, elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur in MFC de Brinkhof in Wezep. Medewerkers helpen u hier graag! De gemeente Oldebroek heeft ook regelingen voor inwoners met een laaginkomen. Kijk voor meer informatie op oldebroek.nl/laaginkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio