22.4 C
De Bilt

Oosterwolder huishoudens besparen gemiddeld 714 euro per jaar

Oosterwolde – Iedere maand (meer) geld overhouden. Geld voor leuke dingen. Wie wil dat nu niet? Woningcorporatie Actium en gemeente Ooststellingwerf maken zich hier sterk voor. Inwoners uit Oosterwolde kunnen in de komende maanden fors besparen op verzekeringen, vaste lasten en subsidies. 100 huishoudens krijgen een gratis adviesgesprek met een onafhankelijke bespaarexpert aangeboden.

Hulp door woningcorporatie Actium en gemeente

In de komende tijd starten Actium en de gemeente met een pilot in het Haerenkwartier en Oosterwolde Noord. Vanaf oktober worden bewoners uit deze wijken op verschillende momenten persoonlijk benaderd door medewerkers van de VoorzieningenWijzer. Tijdens de proef krijgen 100 huishoudens de gelegenheid om samen met een onafhankelijke bespaarexpert te kijken naar mogelijkheden om iedere maand meer geld over te houden.

Voorzieningenwijzer

Uit een eerdere pilot in Assen, waar Actium ook onderdeel van uitmaakte, bleek de VoorzieningenWijzer een groot succes. Gemiddeld spaarden huishoudens op jaarbasis 714 euro uit (ruim 100 euro boven het landelijk gemiddelde). In Assen heeft de pilot inmiddels dan ook een vervolg gekregen.

Fors besparen op vaste lasten

Met de kennis en software van de bespaarexpert kunnen huishoudens jaarlijks fors besparen door regelingen en subsidies optimaal te benutten. De bespaarexpert kijkt samen met de deelnemer waar hij recht op heeft en waarop hij kan besparen. Gewoon bij de deelnemer thuis aan de keukentafel. Ook helpt de bespaarexpert ter plekke met het aanvragen van bijvoorbeeld een andere zorgverzekering, energieleverancier en toeslagen. Tevens wordt bekeken of het zinvol is om aangifte Inkomstenbelasting te doen en of deelnemers in aanmerking komen voor gemeentelijke regelingen.

Bewuste keuzes en schulden voorkomen

De samenwerkende organisatie helpen inwoners in Oosterwolde graag om bewuste(re) keuzes te maken, waarmee schulden en achterstanden worden voorkomen. Daarnaast moet er ook geld overblijven voor de dingen die het leven mooi en leuk maken. Dat maakt het wonen en leven een stuk fijner. Wanneer de reacties positief zijn, wordt onderzocht of de VoorzieningenWijzer grootschalig kan worden ingezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio