8.9 C
De Bilt

Groengordel Buitenpost geopend: meer natuur bij wonen

Buitenpost – Zaterdag 4 november vond de feestelijke opening plaats van de groengordel. De openingshandeling, het doorknippen van een lint bij de nieuwe brug over de Buitenpostervaart, werd verricht door wethouder Klaas Antuma. Aansluitend volgde er een wandeling door het nieuwe groen.

Groengordel

De gordel is een afwisselend park aan de rand van Buitenpost en vormt een scheiding tussen de woonwijken en de rondweg in. De woonwijk Lûtkepost en de Mûnewyk zijn inmiddels voorzien van een zogenaamde groengordel. Het ontwerp hiervoor is opgesteld in samenwerking met de aanliggende bewoners en bedrijven. De uitbreiding van de gordel bestaat uit grote waterpartijen, heuvels en een fietspad met twee bruggen en een vlonder die door het park slingert. Kortgeleden is het nieuwe stukje natuur ingezaaid met bloemen en de beplanting wordt aangebracht als het blad van de bomen is. De verwachting is dat in mei/juni 2018 de groengordel helemaal klaar is, de bloemen in de bloei staan en de bomen en heesters in het blad.

Foto: Opening groengordel door wethouder Klaas Antuma – Fotograaf: Binne Louw Katsma

Uniek gebied

In het park zal een grote variatie aan planten en dieren te vinden zijn. Door de hoogteverschillen ontstaat er verschil tussen natte en droge grond, waardoor op den duur verschillende leefgebiedjes zullen ontstaan voor diverse plant- en diersoorten. Een bijzonderheid in de groengordel is de aanwezigheid van een pingo ruïne. Dit is een meertje uit de ijstijd, die de afgelopen honderden jaren door een natuurlijk proces in land is veranderdAan de rand van deze pingo ruïne is een uitzichtbult met bankje geplaatst. 

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio