3.2 C
De Bilt

Ruurd en Klaasje van der Woude Lid in de orde van Oranje Nassau: Echtpaar is de spil van Wijnjewoude

Wijnjewoude – Geen vereniging, stichting of bestuur in Wijnjewoude kan zonder Ruurd (74) en Klaasje (67) van der Woude. Als vrijwilligers spannen ze zich sinds jaar en dag in voor werkelijk alle denkbare activiteiten in het dorp. Zaterdag, 22 oktober, zijn ze voor hun verdiensten koninklijk onderscheiden.

Sinterklaas kan niet zonder. Willedei kan niet zonder, de himmelploech kan niet zonder, de werkgroep Historisch Wijnjewoude kan niet zonder, begrafenisvereniging Eert de Doden kan niet zonder. Bij vrijwel alle verenigingen in zijn dorp heeft Ruurd van der Woude de meest uiteenlopende functies en taken vervuld. Bij voetbalvereniging ODV was hij jarenlang voorzitter, evenals bij gymnastiekvereniging Longa en bij Plaatselijk Belang.

Ruurd en Klaasje

De afgelopen drie jaar runde Van der Woude als vrijwilliger, samen met zijn vrouw Klaasje, dorpshuis De Swingel. Ze hadden er een dagtaak aan. Van bestuursvergaderingen, sleutelbeheer, bardienst, onderhoud en administratie, tot schoonmaak aan toe. Het echtpaar staat altijd klaar voor de dorpsgemeenschap.

Kom erbij

Klaasje is, naast beheerder van De Swingel, drijvende kracht achter de werkgroep `Kom Erbij’. Ze organiseert activiteiten voor dorpsgenoten die contact en gezelligheid zoeken. Tevens was ze in het verleden tien jaar lang hoofdredacteur van dorpskrant De Bân en vrijwilliger in verzorgingshuis De Lijte in Ureterp.

,,Stilletjes, bescheiden, maar onmisbaar voor de Mienskip’’, typeert burgemeester Lex Roolvink van de gemeente Opsterland. Zaterdag, na de feestelijke heropening van het fraai verbouwde dorpshuis, heeft hij het echtpaar namens de koning benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

1 REACTIE

  1. Wat een vreemde manier van schrijven. Geen mens is onmisbaar. Om het zo te brengen zou ik juist een hekel aan zulke mensen krijgen. We doen vrijwilligerswerk omdat we het leuk vinden, niet om als onmisbaar te worden gezien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio