4.8 C
De Bilt

Schop in grond voor bouw zwembad Buitenpost

Achtkarspelen – Vandaag zetten wethouder Jouke Spoelstra en Jan Post, symbolisch een eerste schop in de grond voor een nieuw zwembad aan de Kuipersweg in Buitenpost. Na jaren van plannen maken is de bouw van het nieuwe zwembad hiermee officieel gestart. ‘Een moment waar we allemaal lang naar hebben uitgekeken’, aldus wethouder Jouke Spoelstra. ‘Ik ben erg blij dat we, ondanks de huidige omstandigheden, zijn gestart met de bouw.’

Energieneutraal en ultramodern zwembad

Jouke Spoelstra: ‘De start van de bouw is een bijzonder moment. We zijn een volgende fase ingegaan en zien het zwembad straks steeds meer vorm krijgen.’ Het huidige bad is sterk verouderd, een investering in deze sportvoorziening was daarom hard nodig. “De Kûpe” gaat vervangen worden door een 6-baans 25 meterbad met een beweegbare bodem en een klapwand. Het ontwerp is van de architect Slangen + Koenis en is tot stand gekomen met inbreng van gebruikers en personeel van het bad, vrijwilligers en omwonenden. ‘Het wordt een ultramodern bad met meer mogelijkheden. En het wordt energieneutraal waardoor het een stuk zuiniger is.  Ik kan niet wachten tot hier straks de eerste baantjes worden gezwommen!’, zegt Spoelstra.

Planning

Het nieuwe bad wordt naast het bestaande bad gebouwd. De ruimte die vrijkomt door de sloop van het bestaande zwembad wordt gebruikt voor een parkeerplein en een ruim entreeplein.  De pleinen verbinden het nieuwe bad met sporthal De Houtmoune. Inmiddels zijn diverse voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd zoals het verwijderen van het huidige parkeerterrein om plaats te maken voor het nieuwe bad. Vanaf 25 mei kunnen gebruikers van het zwembad tijdelijk parkeren op het Mejontsmaveld. Naar verwachting gaat het nieuwe zwembad na de zomer van 2021 open. Tot die tijd blijven alle activiteiten doorgaan in het huidige bad.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio