14.9 C
De Bilt

Oude ‘Spavo’ Surhuisterveen krijgt nieuwe bestemming

Surhuisterveen – In het oude Spaar- en Voorschotbank (SPAVO) gebouw aan het Torenplein in Surhuisterveen worden elf zorggeschikte appartementen gerealiseerd, waaronder één exclusief penthouse. Ondernemer Auke Weening kocht het gebouw in 2018 nadat het jarenlang leeg had gestaan.

Doorstroming

Wethouder Spoelstra is blij met het initiatief: “Met deze appartementen hopen we de doorstroming in Surhuisterveen en omgeving te versnellen waardoor andere woningen weer beschikbaar komen voor starters en doorstromers. Het is daarnaast een mooi voorbeeld van herinvulling van bestaande bouw. Het zorgt voor levendigheid rondom het plein en dat is positief voor het centrum van Surhuisterveen.”

Appartementen in oude SPAVO

Het college van de gemeente Achtkarspelen stemde vorig jaar in met het plan van Auke Weening om appartementen in het SPAVO-gebouw te realiseren. Het voormalig kantoor van de Spaar-en Voorschotbank kreeg een woonbestemming. De gemeente komt hiermee tegemoet aan de groeiende vraag naar levensloopbestendig woningen.

Levensloopbestendige woningen

Dit zijn woningen die geschikt zijn om in te blijven wonen wanneer de levensomstandigheden van de bewoner veranderen door bijvoorbeeld ouderdom, ziekte of een handicap. Mensen kunnen hier dan veilig en comfortabel blijven wonen. Zo is het pand bijvoorbeeld voorzien van een lift. Auke Weening: “Mooi dat wij project ‘’Spaar- en Voorschotbank State’’ in samenwerking met de gemeente in zo’n korte tijd hebben kunnen uitwerken en mogen realiseren. Ik kijk erg uit naar het eindresultaat.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio