14.8 C
De Bilt

Start Groene Tour in Bakkeveen

Bakkeveen – Gisteren werd op de Dag van de Duurzaamheid de Groene Tour geopend; een interactieve route langs interessante hotspots op het gebied van duurzaamheid, groen en energiebesparing. Het ging in Bakkeveen in de gemeente Opsterland, dus zeker niet onopgemerkt voorbij.

Wintergroenten planten

Wethouder Rob Jonkman opende de Groene Tour door samen met basisschoolleerlingen wintergroenten te planten in een verrijdbare moestuin. Deze moestuin wordt aangeboden aan de scholen, zodat zij ervoor kunnen zorgen én ervan kunnen oogsten. Maar dat was nog niet alles. De middag zat bomvol duurzame activiteiten voor jong en oud. Zo werd er kunst gemaakt van afval en gekookt met (h)eerlijke producten. Er werden fietsen gecheckt op veiligheid, blije kindergezichtjes geschminkt tot de mooiste insecten en de vegan foodtruck serveerde allerlei lekkers. Een groene middag met een gouden randje!

Groene Tour

Benieuwd naar de Groene Tour? Wandel, fiets of step deze interactieve route en ontdek de groene hotspots in het dorp. De Tour komt langs volkstuintjes, muziek maken in de natuur, historie, de straat met de meeste zonnepanelen, energiezuinige woningen en klimaatadaptieve tuinen. Daarnaast laten enthousiaste ondernemers hun lokale producten zien en zijn er plekken waar je kunt werken aan je mentale en fysieke gezondheid. Op iedere locatie is een QR-code aanwezig voor meer informatie. Meer weten? Kijk dan op www.energieinopsterland.nl/groene-tour of ga langs bij de VVV in Bakkeveen.

Bakkeveen

Gemeente Opsterland heeft als ambitie uitgesproken om in 2035 energieneutraal te zijn. Eén van de speerpunten waar de gemeente op in zet is bewustwording van inwoners als het gaat om energiebesparing. Er is bewust gekozen de Groene Tour te starten in Bakkeveen. En dat is niet voor niks. Bakkeveen is hard bezig om het gezondste dorp van Nederland te worden. Daarnaast zijn er in dit dorp vele enthousiaste vrijwilligers die zich vastbijten in allerlei duurzame projecten.

“Mooi als enthousiaste inwoners zelf voor inspiratie zorgen”

Wethouder Rob Jonkman

Wethouder Rob Jonkman: ‘We zijn blij met Bakkeveen. Hoe mooi is het als enthousiaste inwoners zelf manieren bedenken om anderen te inspireren over duurzaamheid en energiebesparing en dat de gemeente daarbij mag helpen. Uiteindelijk is het idee erachter om ook andere dorpen enthousiast te maken. Daar doen we het voor!’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio