14.4 C
De Bilt

Startsein FIT@SCHOOL Challenge

Tytsjerksteradiel – Vanmiddag opende wethouder Gelbrig Hoekstra van gemeente Tytsjerksteradiel de Fit@SCHOOL Challenge op basisschool De Greide in Jistrum. Deze challenge is bedoeld om kinderen meer te laten bewegen en bewust te maken van een gezonde leefstijl. De challenge is voor alle basisschoolleerlingen in de gemeente en duurt tot 29 juni.

Gedurende deze periode gaan de leerlingen aan de slag met bewegen en gezond eten. “Op deze manier leren de kinderen op een speelse manier dat gezond leven ook gewoon leuk en makkelijk is”, aldus wethouder Gelbrig Hoekstra. “Als je op jonge leeftijd een gezond eet- en beweegleefstijl ontwikkelt, heb je daar je hele leven profijt van.”

FIT@SCHOOL Challenge

De FIT@SCHOOL challenge gaat over gezonde voeding en bewegen. Met dit lespakket leren kinderen wat gezonde voeding is en krijgen ze plezier in bewegen. De kinderen kunnen met de verschillende opdrachten munten verdienen. Iedere week wordt er een winnaar uitgeroepen. Voorbeelden van de challenges zijn: elke dag water drinken, fruit eten en buitenspelen in de pauze. Het wedstrijdelement maakt dat de kinderen enthousiast blijven. Op 29 juni wordt de winnende klas bekend gemaakt. Deze klas ontvangt een passende prijs voor de school.

HighFive Sportstimulering

De basisscholen worden tijdens de challenge ondersteund door High Five sportstimulering, onderdeel van de gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen. De buurtsportcoaches geven lessen over gezond eten en een gezonde leefstijl. En doen met de kinderen activiteiten die te maken hebben met eten, drinken, sport, bewegen en ontspanning.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio