14.8 C
De Bilt

50e editie verlichtingsweek in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk

Kinderdijk – UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk maakt zich op voor een bijzondere editie van de Verlichtingsweek: dit jaar is namelijk de vijftigste editie. Van vrijdag 2 tot en met zaterdag 10 september 2022 staan de Kinderdijkse molens elke avond (m.u.v. zondag 4 september) in de spotlights tijdens de betoverende Verlichtingsweek. De molens lichten op als bakens in de duisternis wanneer alle negentien letterlijk in de schijnwerpers worden gezet. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten tijdens deze speciale editie van de Verlichtingsweek.

Verlichtingsweek: dit jaar zijn de molens extra lang verlicht!

Van vrijdag 2 t/m zaterdag 10 september is het elke avond (m.u.v. zondag 4 september) mogelijk om aan boord van onze rondvaartboot de verlichte molens van dichtbij te bewonderen. Tickets bestel je eenvoudig online. Zo heb je gegarandeerd een plekje aan boord! Ook zijn het Kinderdijk-café en de Giftshop elke avond geopend voor wat lekkers en een leuke souvenir.

Deltaconcerten

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 september vinden de Deltaconcerten plaats in het Werelderfgoed. Een bijzondere muzikale beleving in de natuur met op de achtergrond de verlichte molens. De vrijdagavond, 2 september, is enkel voor genodigden, maar tickets voor het middag- en/of avondprogramma van zaterdag 3 september zijn te koop op www.deltaconcerten.nl.

Verlichte molen Kinderdijk
Verlichte molen Kinderdijk – Foto: © Lisette Haneveer

Fotografiecursus in de avond

Op maandag 5 en dinsdag 6 september staat er ’s avonds een fotografiecursus gepland. Tijdens deze cursus neemt een professionele fotograaf de cursisten mee naar één van de molenerven. Tickets voor de workshop koop je vooraf online.
Op woensdag 7 september staat de lokale bierbrouwerij De Kinderdijkse Kater met een nieuw biertje op het terras van het Kinderdijk-café. Kom deze avond het biertje proeven dat zij speciaal gebrouwen hebben voor de vijftigste editie van de Verlichtingsweek.

Blokkerse Wip

Van donderdag 8 tot en met zaterdag 10 september zal de Blokkerse Wip er uit springen. Welke molen dat is, is op deze dagen niet te missen! Niet alleen wordt de molen in een ander licht gezet, ook zetten we de super smoker aan. Luister naar de verhalen van de molenaar onder het genot van een hapje en een drankje.

Dit jaar vindt de geliefde Molenmarkt van Speeltuinvereniging ’t Balkengat niet plaats op vrijdagavond in het dorp, maar op zaterdag 10 september overdag in het Werelderfgoed. Kom gezellig van 10.00 tot 17.00 uur struinen over de Molenmarkt. Er staan diverse kramen met lokale en uiteenlopende producten rondom de entree van het Werelderfgoed.

Parkeren

In de avonduren rijden de shuttlebusjes tussen Alblasserdam en Kinderdijk niet, parkeren is daarom vanaf 17.00 uur mogelijk op het parkeerterrein van Royal IHC. Voor mindervaliden is er een (betaalde) parkeerplaats bij het Bezoekerscentrum in Kinderdijk. Meer informatie over de Verlichtingsweek en een overzicht van alle activiteiten vind je terug op onze website: www.kinderdijk.nl/verlichtingsweek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio