10.5 C
De Bilt

Akkermans Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Barendrecht – Barendrechter Ton Akkermans is zaterdag 13 november door de burgemeester van Nieuwegein, Frans Backhuijs, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving deze Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange belangeloze inzet voor de samenleving tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Neurofibromatose Vereniging Nederland (NFVN).

Burgemeester Govert Veldhuijzen feliciteert de heer Akkermans met deze bijzondere onderscheiding: ‘Ton Akkermans is enorm gedreven en een inspiratie voor velen. Ik ben erg trots op zijn vrijwillige toewijding voor de samenleving en neurofibromatose patiënten in het bijzonder.’

Meneer Akkermans

De heer Akkermans was altijd al betrokken bij zijn medemens. Zo was hij voorzitter van een soos voor jongeren in Rotterdam, penningmeester van het koor van de Goede Herderkerk. Toen zijn zoon 12 jaar was, werd bij hem Neurofibromatose geconstateerd. Een ziekte die zich vanaf de geboorte van zijn zoon al kenbaar maakte. 11 Jaar geleden raakte de heer Akkermans ernstig gewond. Met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Daarna is hij zeer betrokken geraakt bij de NFVN. Waar hij sinds de geboorte van zijn zoon lid van was.

Voorzitter Neurofibromatose Vereniging Nederland (NFVN)

13 Jaar lang was de heer Akkermans enthousiast voorzitter van de NFVN. Een middelgrote vereniging die zowel nationaal als internationaal actief is. Als bestuurslid was hij zeker 30 uur per week op vrijwillige basis actief. Bij zijn aantreden waren er 600 leden. Nu zijn dat er bijna 1300. De stijgende ledenaantal is mede dankzij zijn grote inzet gerealiseerd.

Door initiatief van de heer Akkermans is de vereniging een organisatie waarin veel contacten gemaakt zijn met andere medische patiëntengroepen die te maken hebben met de ziekte Neurofibromatose. Zo zijn er contacten met NFK (Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten) BEZT (Belangengroep Erfelijke Zeldzame Tumoren) en VSOP (Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties). Ook was hij altijd trouw aanwezig bij de bijeenkomsten van NF Europe, die om het jaar, ergens in Europa wordt gehouden. In 2020 heeft de heer Akkermans dit driedaagse evenement georganiseerd samen met het Erasmus MC en ‘Let’s beat NF’.

Specialistische ziekenhuizen

Landelijk is de heer Akkermans met verschillende specialistische ziekenhuizen contacten gestart om goede medische en sociale informatie te bieden aan de patiënten en de vereniging. Samen met het bestuur heeft hij zich ingezet om de onderlinge contacten van deze patiënten te bevorderen. Door in het land regio’s te vormen waar activiteiten verzorgd worden door en voor patiënten met Neurofibromatose. Hij heeft zich er altijd voor ingezet dat deze patiënten beschikten over actuele en begrijpelijke informatie.

Zo zorgde hij onder andere voor de ontwikkeling van diverse brochures en voor de vertaling van de Zorgstandaard in de Patiënten informatie. Tevens is er een online informatiemodule over Neurofibromatose ontwikkeld. Hij heeft de vereniging door zijn enorme energie en uithoudingsvermogen op de kaart gezet. Daarmee is de NFVN een organisatie geworden waarmee rekening gehouden dient te worden als het gaat om de belang van de neurofibromatose patiënten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio