Barendrecht 2 veiligheidsposten rijker

Barendrecht – De opening van de Veiligheidspost aan de Maasstraat in Barendrecht is een feit. Het is een belangrijk steunpunt in de veiligheid en zichtbaarheid voor inwoners van Barendrecht. Een bijzondere aanvulling is de introductie van de eerste wijkbrandweervrouw in Barendrecht.

Veiligheidsposten

Barendrecht heeft twee veiligheidsposten waar Politie, Boa’s, Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, HALT, ‘Pak je Kans’ en Hennepteam beschikbaar zijn. Morgen wordt de 2de locatie – ’t Plein-  op het Middeldijkerplein geopend. De locatie Maasstraat is vanaf 27 september van maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur open. Inwoners kunnen met hun diverse veiligheidsvragen hier terecht.

Veiligheidspost in Barendrecht 01 Foto Ingmar Timmer Fotografie - Regio Online
Veiligheidspost in Barendrecht – Foto: Ingmar Timmer Fotografie

Door onderling goed samen te werken, verbetert de Veiligheidspost de dienstverlening. Sneller signaleren, zichtbaarheid en bereikbaarheid voor inwoners worden daarmee versterkt.

Wijkbrandweerfunctionaris

Met de opening van de veiligheidsposten wordt ook een nieuwe functie geïntroduceerd. Amanda van Kuijk start 1 oktober van dit jaar als wijkbrandweerfunctionaris (wijkbrandweervrouw). Zij wordt daarmee het aanspreekpunt voor bewoners met vragen over brandveiligheid in en om het huis. Zij is aanwezig op de veiligheidsposten aan zowel de Maasstraat als het Middeldijkerplein en levert hiermee een belangrijke preventieve bijdrage aan een veilige leefomgeving in de wijk.

Voor de aanstelling van de wijkbrandweervrouw tekenden de gemeente en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond vandaag een dienstverleningsovereenkomst. Het betreft een pilot van 1 jaar. Aan het eind van die periode wordt geëvalueerd of deze opzet slaagt en doorgezet kan worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img