9.6 C
De Bilt

Berckepoort door College in de Verkoop

Dordrecht – College kiest voor verkoop Berckepoort Een hotel, restaurant en een stadsbrouwerij met proeflokaal krijgen de kans hun intrek te nemen in de panden Voorstraat 220 en Nieuwstraat 12-24, ook wel bekend als Berckepoort. Dat is het voorstel van het college aan de gemeenteraad over de verkoop van deze panden in gemeentelijk eigendom. Daarmee gunt het college de panden aan de partij met de hoogste score op de criteria die bij de verkoop waren gesteld.

Verkoop Berckepoort

Beide panden zijn eind vorig jaar via een openbare verkoopprocedure te koop gezet. In totaal zeven gegadigden schreven zich in en kwamen met een voorstel. Een beoordelingscommissie heeft vervolgens de plannen beoordeeld. Daarbij heeft de commissie gelet op de volgende criteria: bijdrage aan een ‘levendige binnenstad ‘de visie op vastgoedcommunicatie met de omgeving en inpasbaarheid binnen de omgeving openbare toegankelijkheid voor de Nieuwstraat 12-24 een marktconforme bieding.

Bijdrage aan levendige binnenstad

De gekozen ontwikkelaar en exploitant kwam met een goed plan dat het best scoorde op genoemde punten. In het plan worden de panden getransformeerd tot een proeflokaal met stadsbrouwerij en grand-café, een logement met 21 (hotel)kamers/appartementen, een veganistisch restaurant met theater en evenementenzaal. Rondom worden gevelterrassen gecreëerd. Hiermee wordt de Berckepoort een plaats waar men kan eten, drinken en verblijven en dat levert een mooie bijdrage aan een levendige binnenstad. Ook gaf de gekozen ontwikkelaar blijk van een sterke visie op de monumentale waarde, duurzaamheid en kwaliteit van architectuur.
Als de gemeenteraad instemt met het voorstel van het college, kunnen de panden worden verkocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio