14.9 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Bijenkasten geplaatst aan Griendweg ‘s-Gravendeel

‘s-Gravendeel – Op woensdag 10 mei heeft wethouder Leon van Noort, samen met een bijen imker en een terreinbeheerder van het Hoekschewaards Landschap, bijenkasten geplaatst in een afgesloten gebied aan de Griendweg in ’s-Gravendeel. Door het plaatsen van bijenkasten wordt de biodiversiteit in dit gebied vergroot.

Al eerder samenwerking
De gemeente heeft eerder bijenkasten op deze locatie geplaatst. Omdat de gemeente het belangrijk vindt om ruimte te bieden aan de ontwikkeling van bijen en natuur, is er samen met bijen imker Flip Wols en de heer Cees Mesker van het Hoekschewaards Landschap besloten de samenwerking voort te zetten en zo te blijven werken aan vergroting van de biodiversiteit.

Foto: van links naar rechts de heer C. Mesker (Hoekschewaards Landschap), wethouder L. van Noort (gemeente Binnenmaas) en de heer F. Wols (bijenimker)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biodiversiteit
Het afgesloten terrein aan de Griendweg in ’s-Gravendeel is eigendom van gemeente Binnenmaas en wordt al meer dan twintig jaar beheerd door het Hoekschewaards Landschap. Het terrein grenst aan de Gorsdijk en bestaat uit een strook grasland, een waterpartij met veel rietvegetatie en een gedeelte begroeid met bomen, knotwilgen en struiken. In de loop van de jaren is een soortenrijke vegetatie ontstaan, die veel vlinders en andere insecten trekt. De opgaande begroeiing van bomen en struiken is belangrijk voor vogels als broedplaats en geeft veel schuilgelegenheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio