Ambachters ‘boffen met grondstoffen’

Hendrik-Ido-Ambacht – Wie deze week afval gescheiden aanbiedt in Hendrik-Ido-Ambacht, kan zomaar verrast worden met een horecacheque door ambtenaren of wethouder Ralph Lafleur. Met de speelse actie ‘boffen met grondstoffen’ laat de wethouder inwoners boffen wanneer ze hun grondstoffen gescheiden aan straat zetten of aanbieden bij de ondergrondse container. Hiermee besteedt de gemeente aandacht aan de Europese Week van de Afvalvermindering; die in het teken staat van consumptievermindering, hergebruik en afvalrecycling.

Afval = grondstoffen

“Afval herbergt een schat aan waardevolle grondstoffen. Het is zonde als die herbruikbare materialen bij het restafval belanden”, weet wethouder Ralph Lafleur. “Dan kunnen er geen nieuwe producten van gemaakt worden én worden de grondstoffen duur verbrand, samen met het restafval. En de landelijke overheid maakt het verbranden van restafval steeds duurder. Tenzij we een voorbeeld nemen aan deze inwoners die hun afval goed scheiden, nemen de kosten van onze afvalinzameling voor iedereen de komende jaren flink toe.”

Stimuleren van afvalscheiding

De actie tijdens de Week van de Afvalvermindering is één van de manieren waarop de gemeente het goed scheiden van afval wil stimuleren. Andere initiatieven zijn voorlichting, de samenwerking met basisscholen om Afvalvrije Scholen te creëren en een plan voor een recycletarief; waarbij inwoners minder afvalstoffenheffing betalen wanneer ze hun afval beter scheiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio