13.5 C
De Bilt

Bouwdok Barendrecht niet meer in beeld voor renovatie Van Brienenoordbrug

Barendrecht – Bouwdok Barendrecht is niet langer in beeld als locatie voor de bouw en renovatie van de twee bogen voor de Van Brienenoordbrug. Rijkswaterstaat heeft, als eigenaar van dit terrein, na overleg met de gemeente Barendrecht besloten om de haalbaarheidsstudie hiervoor niet door te zetten.

Serieuze zorgen

Wethouder Luijendijk: “Ik ben blij dat deze locatie niet langer in beeld is. Wij maakten ons serieuze zorgen over de mogelijke effecten voor onze inwoners en voor natuur en milieu.” Uit onderzoek bleek voor Rijkswaterstaat dat de werkzaamheden lastig inpasbaar waren. Daarbij bleken de noodzakelijke aanpassing van het bestemmingsplan en het aanpassen van het terrein te lang te gaan duren, waardoor er een groot risico op vertraging van het project zou ontstaan.

Rijkswaterstaat houdt Bouwdok voor infrastructurele projecten

Rijkswaterstaat  heeft het college van B&W geïnformeerd dat zij het terrein blijven gebruiken voor mogelijke andere infrastructurele projecten. Zo zal het Bouwdok vanaf eind 2021 tot en met 2024 worden ingezet voor de renovatie van de Tweede Heinenoordtunnel, zowel voor een aantal bouwketen als voor de opslag van materiaal en materieel. De gemeente en Rijkswaterstaat blijven in gesprek over de impact van het gebruik van het terrein.

Voor meer informatie www.rijkswaterstaat/bereikbaarzh.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio