1.7 C
De Bilt

Burgemeester geeft startsein centrum ‘s Gravendeel

‘s-Gravendeel – Op maandag 27 augustus vond om 09.30 uur de feestelijke starthandeling plaats in het kader van de herinrichting van het centrum van ’s-Gravendeel. Burgemeester Borgdorff gaf met het opbreken van het eerste parkeervak op het parkeerterrein van supermarkt Jumbo aan de Hendrik Hamerstraat, het feestelijke startsein voor de grootschalige vernieuwing.

Startsein herinrichting

De herinrichting van het centrum vindt plaats in opdracht van gemeente Binnenmaas. Afgelopen juni zijn de eerste werkzaamheden gestart. Aannemer KUIPERS infra uit Strijen is verantwoordelijk voor de realisatie. Burgemeester Borgdorff: ‘Met de herinrichting van het centrum geven we de dorpskern van ’s Gravendeel weer een impuls. Er is veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de nieuwe bestrating met gebakken klinkers, moderne LED-verlichting, hoogwaardig straatmeubilair en nieuwe groenvoorzieningen. Medio 2019 hebben we een compleet nieuw centrum”. Het ontwerp – door ontwerpbureau Stijlgroep uit Rotterdam – is gemaakt in samenspraak met bewoners en winkeliers uit ‘s-Gravendeel. Met de officiële handeling is feestelijk stilgestaan bij de totale herinrichting van het winkelgebied en de dorpskern.

Parkeerterrein

Na de aanpak van het parkeerterrein naast supermarkt Albert Heijn tijdens de vakantieperiode, is nu het grote parkeerterrein bij supermarkt Jumbo aan de beurt. De werkzaamheden duren tot circa eind september. Het parkeerterrein voor Jumbo, Bruna, Modalisa, Prima en Vakantie Expert wordt in twee fasen uitgevoerd, zodat de klanten zoveel mogelijk kunnen blijven parkeren. Bezoekers kunnen ook terecht op de parkeerplaatsen aan de overzijde van de Hendrik Hamerstraat of in de omgeving. Ook wordt er gezorgd voor extra fietsenstallingen. Om het fietsen te stimuleren en de overlast zoveel mogelijk te beperken heeft de aannemer een speciale winactie uitgeschreven voor bezoekers die op de fiets komen. Op gezette tijden zullen medewerkers van de aannemer deelnameformulieren uitdelen. Onder de deelnemers wordt een fiets verloot.

burgemeester

Infra app

De complete centrumvernieuwing vindt plaats aan de Hendrik Hamerstraat, het Weegje, de Kerkstraat, de Smidsweg en de Langestraat. Het volledige project wordt gefaseerd uitgevoerd en zal naar verwachting medio april 2019 gereed zijn. Een speciale app geeft tijdens de bouwwerkzaamheden informatie over het plan, de fasering, het actuele nieuws en gegevens voor informatie naar de bewoners en bezoekers. Deze app is in de Android en iOs-App-store te vinden op naam “Centrum ’s-Gravendeel”.

burgemeester

Meer informatie

Tijdens de uitvoering van het project staat Omgevingsmanager Saskia van den Bergen van KUIPERS infra bewoners en winkeliers te woord. Zij is te bereiken via 078 – 6742187, e-mail: communicatie@kuipersinfra-strijen.nl. Voor vragen kunnen bewoners en winkeliers vanaf eind augustus elke dinsdag tussen 15.00 en 16.00 uur terecht in de bouwkeet op het ponton aan de Heul.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio