1.4 C
De Bilt

Burgemeester sluit met spoed pand in Barendrecht

Barendrecht – Donderdag 12 mei heeft burgemeester Veldhuijzen met spoed een bedrijfspand aan de Zuideinde gesloten. De gemeente Barendrecht organiseerde in samenwerking met DCMR Milieudienst Rijnmond, brandweer, Nederlandse Arbeidsinspectie, Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team en de politie een onaangekondigde integrale controle. Tijdens deze controle is een safehouse aangetroffen met handelshoeveelheden harddrugs en enkele honderdduizenden euro’s aan contanten.

Burgemeester sluit pand

Burgemeester Veldhuijzen benadrukt het belang van dergelijke controles: ‘Het uiteindelijke doel is een gemeente waar ondermijnende criminaliteit zo veel mogelijk is uitgesloten en waar de geldende wet- en regelgeving wordt nageleefd. De aanzuigende werking van deze bedrijven op personen uit het criminele milieu, in combinatie met ondermijnende activiteiten, leveren een (in)direct gevaar op voor de openbare orde. Daarnaast moet eerlijk ondernemerschap worden beschermd en gestimuleerd. Deze controle en voorgaande controles hebben aangetoond dat toezicht en het treffen van maatregelen op de bedrijventerreinen helaas noodzakelijk zijn.’

Ondermijning en vastgoedcriminaliteit

Criminelen maken misbruik van legale bedrijven, voorzieningen en instanties om hun illegale praktijken mogelijk te maken. Dit heet ondermijning. De criminele activiteiten bij het bedrijfspand aan de Zuideinde zijn hier een schokkend voorbeeld van. Burgemeester Veldhuijzen: “Door ondermijning gezamenlijk aan te pakken, kunnen we naast strafrechtelijk vervolgen bijvoorbeeld ook illegaal verkregen vermogen afpakken, panden sluiten en huurcontracten opzeggen. Zo maken we wijken en buurten weer veiliger.”

Vastgoed vormt een belangrijke schakel in het bedrijfsproces van criminelen. Criminelen blijven het liefst onder de radar, maar toch heeft elke crimineel panden nodig. Bijvoorbeeld om crimineel geld wit te wassen, om te wonen, te ‘werken’ of te gebruiken als dekmantel.

Vermoedens van misstanden kunt u melden bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Meer informatie over ondermijning is te vinden op Ondermijning | Gemeente Barendrecht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio