10.5 C
De Bilt

Burgemeester Van Driel bezoekt hospice De Cirkel

Op maandag 27 maart bracht burgemeester Van Driel van de gemeente Papendrecht een werkbezoek aan hospice De Cirkel voor de Alblasserwaard in Papendrecht. Hospice De Cirkel heeft een vestiging ten behoeve van de inwoners van de Zwijndrechtse Waard in Hendrik-Ido-Ambacht en sinds eind 2020 een vestiging voor de inwoners van de Alblasserwaard in Papendrecht. Als het in het ziekenhuis of thuis niet meer kan, zijn deze ‘bijna-thuis-huizen’ een waardevolle mogelijkheid voor mensen om temidden van hun naasten hun laatste levensfase door te brengen.

Alle vrijwilligers zijn specifiek opgeleid om de bewoners en hun naasten nabij te zijn. Zij zorgen voor eten, drinken en vooral voor liefdevolle aandacht. De eigen thuiszorgorganisatie en de huisarts van de bewoners geven de nodige medische zorg.

Goede relatie met gemeente Papendrecht

Bestuursvoorzitter Ad van Driel (geen familie ) ontving met genoegen de ‘nieuwe’ burgemeester. Hij memoreerde dat de relatie van hospice De Cirkel met de gemeente Papendrecht vanaf het eerste contact in 2018 erg goed is geweest. Bij de voorbereiding en realisatie van het hospice was er volop steun vanuit het college en de betrokken medewerkers.

Burgemeester Margreet van Driel wordt geflankeerd door de vrijwilligers Erna Bezemer en Anja van den Bos
Burgemeester Margreet van Driel wordt geflankeerd door de vrijwilligers Erna Bezemer en Anja van den Bos – Foto: hospice De Cirkel

Burgemeester Van Driel vol bewondering

Burgemeester Van Driel bewonderde eerst het hospice met veel faciliteiten voor haar bewoners en diens naasten. Daarna ging zij in gesprek met de vrijwilligers van dienst, Erna Bezemer en Anja van den Bos. Deze vertelden met passie over hun dankbare taken in het hospice. De burgemeester nam volop de tijd, sprak haar waardering uit voor de hartverwarmende inzet van alle vrijwilligers in beide vestigingen en wenste hen veel succes met hun betekenisvolle mooie werk.

Zelf iets bijdragen?

Wilt u meer informatie over hospice De Cirkel, wilt u het financieel steunen of vrijwilliger worden? Stuur dan een mail naar secretariaat@hospicedecirkel.nl. Alvast bedankt voor uw hulp en betrokkenheid!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio