23.4 C
De Bilt

Burgemeester Van der Giessen huldigt vrijwilligers van hospice De Cirkel

Op dinsdag 4 juni was burgemeester Van der Giessen van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht te gast bij de vestiging van hospice De Cirkel voor de Zwijndrechtse Waard om een aantal jubilerende vrijwilligers te huldigen.

Hospice De Cirkel

Hospice De Cirkel heeft een vestiging ten behoeve van de inwoners van de Zwijndrechtse Waard in Hendrik-Ido-Ambacht en een vestiging voor de inwoners van de Alblasserwaard in Papendrecht. De laatste vestiging opende eind 2020 haar deuren. Als het in het ziekenhuis of thuis niet meer kan zijn deze ‘bijna-thuis-huizen’ een mooie mogelijkheid voor mensen om te midden van hun naasten hun laatste levensfase door te brengen. Alle vrijwilligers zijn specifiek opgeleid om de bewoners en hun naasten nabij te zijn. Zij zorgen voor eten, drinken en vooral voor liefdevolle aandacht. De eigen thuiszorgorganisatie en de huisarts van de bewoners geven de nodige medische zorg.

Voorzitter Ad van Driel opende de informele bijeenkomst in de huiskamer van het hospice, heette de burgemeester welkom en sprak de vrijwilligers, die allen al vijf jaar actief zijn voor het hospice, toe: “Het doel van ons hospice is om een waardevolle plaats te bieden voor een mooi en waardig levenseinde van onze bewoners. Jullie liefdevolle aandacht voor hen en hun naasten is hiervoor essentieel, daarom zijn jullie het kapitaal van ons hospice.” Namens het bestuur dankte hij de zeven jubilarissen.

Vrijwilligers

Vervolgens sprak de burgemeester over de waarde van vrijwilligerswerk en het hospice voor de samenleving. Aansluitend bedankte coördinator Miranda Riet de jubilarissen in een persoonlijk woord. Samen met de burgemeester overhandigde zij een presentje met een oorkonde en een mooie bos bloemen. Jubilaris Rita Schook kon helaas niet bij deze gelegenheid aanwezig zijn. Gelukkig kon haar jubileum al op een eerder moment met elkaar worden gevierd.

Deze eenvoudige, mooie bijeenkomst benadrukte zowel de grote waarde van het hospice voor de samenleving als de onmisbare inzet van vrijwilligers.

Wilt u meer informatie over hospice De Cirkel, wilt u het financieel steunen of vrijwilliger worden? Stuur dan een mail naar secretariaat@hospicedecirkel.nl. Alvast bedankt voor uw hulp en betrokkenheid!

Hospice De Cirkel

Hospice De Cirkel is een bijna-thuis-huis waar ongeneeslijk zieken die niet langer dan drie maanden te leven hebben, te gast zijn om te sterven. De kwaliteit van hun leven in de laatste fase staat hierbij centraal. Ze krijgen in het hospice dezelfde zorg als ze thuis zouden hebben van de thuiszorg, de huisarts, familie en vrienden en ze kunnen rekenen op de aanwezigheid en zorg van vrijwilligers. In totaal zijn 150 vrijwilligers opgeleid en VPTZ-gecertificeerd. Hospice De Cirkel staat voor geborgenheid.

Het biedt niet alleen de terminale patiënten een veilige en huiselijke omgeving, maar ondersteunt en begeleidt ook hun naasten. De Cirkel is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, afkomst of geloof, en heeft een breed draagvlak in de samenleving. Door verschillende bedrijven, kerken, verenigingen, particulieren, gemeenten en serviceclubs zijn en worden fondsen bijeengebracht. De Cirkel heeft twee vestigingen: voor de Zwijndrechtse Waard in Hendrik-Ido-Ambacht en voor de Alblasserwaard in Papendrecht.

www.hospicedecirkel.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio