12.7 C
De Bilt

Burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Kolff (Dordrecht) bezoeken Hoeksche Waard

Burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Kolff (Dordrecht) brachten vandaag een bezoek aan de Hoeksche Waard. Tijdens een uitgebreid programma dat zich op verschillende locaties op het eiland afspeelde, leerden de burgemeesters de Hoeksche Waard een stuk beter kennen. Het doel? De onderlinge band verstevigen, verkennen waar we elkaar als buurgemeenten bij kunnen helpen en hoe we elkaar kunnen versterken. Beide burgemeesters gaven aan onder de indruk te zijn van de Hoeksche Waardse arbeidsethos, de duurzame en innovatieve agrarische sector en de slimme verbindingen die worden gelegd tussen de hechte gemeenschappen.

Ontvangst burgemeesters

Na ontvangst door burgemeester Aptroot en een gesprek met het Hoeksche Waardse college, vertrok het gezelschap naar de boerderij van Klompe Landbouw in Mijnsheerenland voor een gesprek over de ontwikkelingen en kansen binnen de innovatieve landbouw. Centrale vraag hierbij was: ‘Hoe kan innovatieve landbouw bijdragen aan de maatschappelijke opgaven van het stedelijk gebied’. Jeroen en Mellany Klompe lieten zien hoe je door middel van regeneratieve landbouw de bodem gezond houdt en daarmee zorgt voor betere kwaliteit van voeding.

uc?id=1MlL8Jrm4q1p9HZDZrPVboohiF37u0XQk
Foto: Heijblom Fotografie

Vervolgens werd een bezoek gebracht aan MP Motorsport in Westmaas. Bij het bedrijf, dat actief is in de Formule 2, 3 en 4, werd onder andere verteld welke ontwikkelingen er in de autosport plaatsvinden en welke innovatieve stappen zij kunnen zetten op het gebied van duurzaamheid. De dag werd afgesloten met een gesprek met de gemeenteraad. Tijdens dit gesprek lieten burgemeesters Aboutaleb en Kolff de raad weten hoe zij het bezoek hebben ervaren en welke kansen voor nauwere samenwerking zij zien. Ze gaven een terugkoppeling over hoe zij het bezoek aan de ondernemers hebben ervaren en spraken hun waardering uit voor de stappen die de gemeente de afgelopen jaren heeft gezet op het gebied van externe positionering en regionale samenwerking.

Samenwerking

In 2019 heeft het college van de destijds nieuwe gemeente Hoeksche Waard kennisgemaakt met de colleges van buurgemeenten, waaronder Dordrecht en Rotterdam. Inmiddels heeft de Hoeksche Waard stappen gezet en is op meerdere gebieden een samenwerking tot stand gekomen. De Hoeksche Waard heeft als plattelandsgemeente, op steenworp afstand van het grootstedelijk gebied, een belangrijke positie. Veel inwoners werken in Dordrecht en Rotterdam, bijvoorbeeld in de haven en ziekenhuizen. Andersom komen veel stedelingen graag in de Hoeksche Waard voor recreatieve doeleinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio