14.9 C
De Bilt

Buurtbus 717 vervoert 100.000-ste passagier

Heerjansdam – Mevrouw van Gameren uit Heerjansdam werd donderdag 17 mei 2018 verwelkomd als de 100.000-ste passagier van de buurtbus 717 die Heerjansdam met de Barendrecht en Zwijndrecht verbindt .

Nietsvermoedend stond zij samen met haar zus te wachten op buurtbus, toen zij tot haar verbazing werd opgehaald door de voorzitter van de buurtbusvereniging in oldtimer taxi die hen naar het Midden Inn in Heerjansdam bracht. Hier werd zij feestelijk ontvangen en toegesproken door de heer Ouwerkerk (buurtbusvereniging), de Gedeputeerde Vermeulen van de provincie Zuid-Holland, burgemeester Schrijer van de gemeente Zwijndrecht en de heer de Vos ( exploitatiemanager Arriva). Mevrouw van Gameren  maakt al sinds de start gebruik van de buurtbus. De winkels aan de Middenbaan in Barendrecht zijn haar favoriete bestemming. Maar zij gaat ook regelmatig met de buurtbus naar winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht.

De buurtbus 717, die volledig door vrijwilligers wordt gereden, heeft  sinds  de start op maandag 2 juli 2012 gemiddeld 1510 passagiers per maand vervoerd.

Dienstregeling Buurtbus 717

De buurtbus rijdt volgens een vaste dienstregeling van Arriva  tussen Heerjansdam, Zwijndrecht en Barendrecht. In Zwijndrecht komt de buurtbus langs Winkelcentrum Oudeland, het Albert Schweitzerziekenhuis, winkelcentum Walburg, de Ringdijk (halte Waterbus) en het NS station. In Barendrecht rijdt de buurtbus langs het NS station en winkelcentrum Middenbaan.

Op werkdagen rijdt de bus van 07.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur.

In de avonduren en op zondag rijdt de Belbus. De route is gelijk aan die van de Buurtbus. Het lijn nummer is dan 517.

Vrijwillige chauffeurs gevraagd (M/V)

De buurtbus wordt door vrijwilligers gereden. Vrijwilligers (mannen en vrouwen) zijn altijd welkom. Gemiddeld rijdt u twee keer maand een dienst van vier uur. Heeft u interesse? Kijk voor meer informatie en de dienstregeling op: www.buurtbusheerjansdam.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio