23.8 C
De Bilt

College Barendrecht speelt €6 miljoen vrij voor nieuw beleid

Barendrecht – Het college van B&W stelt voor om circa €6.000.000,- vrij te spelen voor nieuw beleid in Barendrecht. Het betreft geld dat de afgelopen jaren was opgepot zonder duidelijk bestedingsdoel. Door het bedrag nu vrij te laten vallen, ontstaat financiële ruimte voor de toekomst.

Eneco aandelen Barendrecht

Het vrij te spelen bedrag stamt grotendeels uit de verkoop van Eneco aandelen in 2020. De gemeenteraad vormde uit dat geld diverse reserves. Maar het kwam niet overal tot concrete plannen. Wethouder van der Linden (Financiën): “Geld op zoek naar plannen, daar willen we van af. We hebben veel ambities de komende bestuursperiode. En ambities kosten geld.”

Reserves voor financiële ruimte 2023-2026

De reserves die vrijvallen betreffen onder andere de reserves energietransitie (€ 2,4 miljoen), bewonersinitiatieven (€ 0,5 miljoen) en innovatieve en duurzame economie (€ 1 miljoen). “Door dit geld nu vrij te spelen creëren alvast financiële ruimte voor de begroting 2023-2026”, aldus van der Linden.

Beslissing door raad op 5 juli

Indien de commissie algemene zaken & financiën op 27 juni positief over het voorstel adviseert, beslist de gemeenteraad er 5 juli over. Na de zomer wil het college van B&W een uitgewerkt meerjarenprogramma presenteren. Inclusief een verantwoord huishoudboekje in de vorm van een sluitende meerjarenbegroting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio