23.7 C
De Bilt

Dak- en thuislozen: van slaapzaal naar eigen kamer

Dordrecht – Begin januari 2021 kunnen de dak- en thuisloze cliënten van het Leger des Heils verhuizen naar één van de 49 eenpersoons-kamers in de moderne 24-uursopvang ‘Herstart 2.0’ aan het Kromhout. Vanaf die datum zijn de verouderde slaapzalen verleden tijd. Voor extra drukke nachten zijn er enkele kleine slaapzalen beschikbaar voor in totaal 10 personen. Met de afronding van deze verbouwing sluit de oude nachtopvang definitief haar deuren.

Leger des Heils

Het Leger des Heils is van plan om de vrijkomende ruimte van de nachtopvang vanaf februari 2021 te gaan benutten voor werk- en dagbesteding voor bewoners van het pand aan het Kromhout. Medewerkers van het ’50|50 workcenter’ van het Leger des Heils gaan de deelnemers begeleiden.

Werken en een goed dagritme

Peter Heijkoop, wethouder sociale zaken: “Werken en een goed dagritme is belangrijk voor het herstel van mensen die dak- en thuisloos zijn geraakt. Op deze manier kan laagdrempelig hulp worden gegeven aan mensen voor wie regulier werk nog een stap te ver is. Ze bereiden zich zo voor op de toekomst. Naast de verhuizing naar eenpersoonskamers is dit een van de belangrijkste acties uit de visie Van opvang naar wonen 2020-2025.”

Dak- en thuislozen

De dak- en thuisloze mensen zijn of dreigen te worden, kunnen in het nieuwe jaar ook profiteren van een verbeterde samenwerking tussen de Dienst Gezondheid en Jeugd, de Sociale Dienst Drechtsteden, Avrès, Leger des Heils en de sociale wijkteams: “Toegangspoort Nieuwe Start”. Samen zorgen deze organisaties voor een goede intake van dak- en thuislozen of mensen die dat dreigen te raken. Zo krijgen ze goed en snel de voor hen passende ondersteuning.

Opvangplek

Waar nodig wordt een opvangplek geboden en praktische hulp in gang gezet, zoals het regelen van een briefadres en inkomen. Daarna wordt een traject gestart om te zorgen dat dakloosheid wordt voorkomen of om door te stromen naar een eigen woonplek/tussenvoorziening/beschermde woonvorm. Ook worden door Yulius en Antes spreekuren georganiseerd voor cliënten in de opvang. Ook deze verandering komt voort uit de visie Van opvang naar wonen 2020-2025.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio