1.4 C
De Bilt

Koningshavenbrug (De Hef) Rotterdam buigt niet voor superjacht miljardair Jeff Bezos

Rotterdam – Dat de Koningshavenbrug in Rotterdam, ook wel De Hef genoemd, uit elkaar gehaald zou moeten worden om een superjacht van Amazon miljardair Jeff Bezos er door te kunnen laten, viel niet goed in de havenstad. Voor veel Rotterdammers een teken van hoe geld weer teveel macht kan krijgen. “Hij mag dan de baas zijn van Amazon, maar je blijft met je poten van onze brug af”, zou een nuchtere Rotterdammer zich destijds hebben laten ontvallen. Ook ver buiten de havenstad werd met verbazing op dit nieuws gereageerd.

De Hef recht overeind

Op de één of andere manier was het toch mogelijk gebleken het enorme jacht vanaf de scheepswerf in Alblasserdam te verslepen naar Rotterdam, door een andere route te kiezen en de masten er nog niet op te zetten. Via Facebook hadden diverse mensen zich al voorgenomen het schip met eieren te gaan bekogelen als het door de ontmantelde ‘De Hef’ zou varen. Er waren zelfs bedreigingen richting de scheepsbouwer geuit.

Rijksmonument De Hef

Nu het schip van Bezos op een andere wijze in Rotterdam is aangekomen zullen de 70 meter hoge masten daar op een scheepswerf worden gemonteerd. Hierna kan het schip zonder het passeren van een brug de Noordzee op. Er is maar weinig begrip waarom de gebruikte optie niet direct gebruikt was. “Dan was al die ophef over De Hef helemaal niet nodig geweest”, besluit een Rotterdamse dame met een ‘Niet dan? Nou dan!’-blik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio