24.3 C
De Bilt
woensdag, 10 augustus 2022

De verborgen parel

Dordrecht – Van 15 september t/m 4 november vindt in de wijken van Dordrecht een zoektocht plaats naar “de verborgen parel”. In het kader van 800 jaar stad is het “Platform Tegen Armoede Drechtsteden” i.s.m. “Via Cultura” op zoek naar mensen die iets doen voor anderen, maar daar nooit aandacht voor vragen of krijgen. Op 8 middagen gaan Ilse Schrier (techniek) en John Peters (presentatie) met de Toektoek van “800 jaar stad” op safari in de Dordtse wijken. De safari’s kennen bewust geen scenario, de route is onbekend en alle ontmoetingen zijn spontaan.

Verborgen parel

Van de safari’s wordt een beeldverslag gemaakt met portretten van de “Parels”, dat wekelijks verschijnt op social media. De programma’s zijn ook te vinden op www.platformtegenarmoede.nl en op www.via078.nl, waar kijkers via de buttons kunnen reageren. In december wordt het project afgesloten met een film op een bekende locatie in Dordrecht.

We streven ernaar om via crowdfunding een bus aan te schaffen en te verbouwen waarmee “De verborgen parel” ook na de afronding van het project een broedplaats kan zijn van sociale initiatieven. Een plek waar ideeën tot uitvoering komen en waar de nadruk ligt op oplossingen. Daarvoor zijn we vanaf nu op zoek naar mensen die mee willen denken en doen. Wie geïnteresseerd is kan een email sturen naar info@platformtegenarmoede.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio