14.9 C
De Bilt

De Zomerparkdag is na twee jaar terug in Hendrik-Ido-Ambacht

De jaarlijkse Zomerparkdag, we hebben het zo gemist in Hendrik-Ido-Ambacht. Al die kramen voor verenigingen, de braderie, de kleedjesmarkt en alle optredens en demonstraties. Het thema van de 19e editie, op zaterdag 27 augustus, is heel toepasselijk ‘Welkom terug!’.

Zomerparkdag

Die dag zet de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht alle vrijwilligers in het zonnetje. We bedanken hen voor de waardevolle inzet voor hun vereniging. Het is voor de bezoekers ook hét moment om kennis te maken met verenigingen en organisaties. Voor een nieuwe hobby of (nieuwe) sport of voor vrijwilligerswerk. Veel verenigingen en organisaties zoeken nieuwe leden en kunnen nog vrijwilligers gebruiken. Ook jongeren zijn harte welkom als vrijwilliger.

Rijk verenigingsleven

De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht heeft een rijk verenigingsleven en veel actieve vrijwilligers. Wethouder Steven van Die zegt hierover: “We zijn een hechte gemeenschap, we zorgen voor elkaar. Dat bleek ook wel in de coronatijd. We zijn ondernemend en enthousiast en voelen ons verwant met deze gemeente. Samen houden we het verenigings- en organisatieleven in de lucht. Daarom vinden we deze dag heel waardevol. De Zomerparkdag is een echt Ambachts evenement “

Hulpdiensten terug van weggeweest

De hulpdiensten, zoals politie, brandweer, ambulancedienst en handhaving zijn ook weer van de partij. Op het parkeerterrein naast Cascade op de Hoge Kade staan diverse voertuigen en om 16.00 uur geven ze gezamenlijk een demonstratie bij de vijver van het gemeentehuis.

Van alles te beleven op het plein voor De Ridderhal

Op het plein voor de Ridderhal zijn tussen 10.00 en 17.00 uur optredens met zang, dans, spel en sport. Het volledige programma staat op www.h-i-ambacht.nl/zomerparkdag. In de Kids Arena, ook op dit plein, kunnen kinderen knutselen, ballonnen vouwen, zich laten schminken, lezen, genieten van een voorgelezen verhaal en/of tekenen met een robot. Georganiseerd door Cascade, in samenwerking met Just Dymph Kids en Bibliotheek Aanzet (enkele activiteiten zijn tegen betaling). Cascade verzorgt ook allerlei activiteiten en lekkere hapjes en drankjes op het plein.

Kleedjesmarkt

In het Baxpark kan iedereen een kleedje neerleggen voor de verkoop van speelgoed. Vooraf reserveren hoeft niet. Meer informatie en spelregels voor deze vrijmarkt staat op www.h-i-ambacht.nl/zomerparkdag.

Winkelcentrum Louwersplein en Winkelcentrum De Schoof

Beide winkelcentra doen er alles aan om de bezoekers aan de Zomerparkdag een gezellige dag te bezorgen. Kijk voor meer informatie en de plattegrond op www.h-i-ambacht.nl/zomerparkdag en/of bezoek ons op Facebook (@zomerparkdag) en Instagram (gemeentehia #zpd22). De Zomerparkdag begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Het Toost foodtruckfestival gaat door tot 23.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio