4.2 C
De Bilt

Degradatiezorgen Spirit blijven ondanks 3-0 overwinning op Streefkerk

Verslag door Eric de Vendt: Spirit heeft zaterdag de competitiewedstrijd tegen Streekrimfkerk met 3-0 gewonnen. Alle 3 de doelpunten vielen in de 2e helft. Ruben Slooff opende de score vanaf de penalty stip, waarna Niels de Vries vanaf de rand van het strafschopgebied de voorsprong verdubbelde. De 3-0 kwam van het been van een Streefkerk-speler.

Spirit liet bij vlagen vlot combinerend voetbal zien, maar was in de afrondende fase vaak niet overtuigend. En wanneer er een goede mogelijkheid ontstond, stond een Streefkerk speler zijn keeper te assisteren op de doellijn (schot van Daniel van der Zwan en Olaf Visser) en zag Niels de Vries zijn schot gekeerd door de keeper zelf.

Streefkerk liet aanvallend niet veel zien, maar was misschien wel het gevaarlijkste. Halverwege ging een schot via de buitenkant van de paal naast het doel en op slag van rust kon Sean Luthart met moeite met zijn voet een aanval onschadelijk maken toen 2 spelers van Streefkerk uit de rug van de Ouderkerkse verdediging ontsnapte.

Spirit in tweede helft alsnog eenvoudig langs Streefkerk

Spirit was in de 2e helft gevaarlijk via Niels de Vries (schot voor langs) en Robbin Brouwer. Met een goede loonactie was hij eerder bij de bal dan de uitkomende keeper, maar de verdediger zag zijn poging net naast het doel gaan.

Na de verkregen penalty, die door Ruben Slooff werd benut, won Spirit uiteindelijk toch vrij eenvoudig.

De resultaten op de andere velden zorgden ervoor dat Spirit weinig profijt had aan de overwinning. Het gat met de nummer laatst is dan wel opgelopen tot 8 punten, maar de overwinningen van cvv Zwervers (2-1 op Oranje Wit) en De Zwerver (0-1 bij Pelikaan) temperde het feest-gevoel. Spirit staat nu op de 9e plaats, slechts 1 punt boven de rechtstreekse degradatie grens, waaronder Pelikaan nu staat.

Cvv Zwervers en De Zwerver staan op plaats 10 en 11, met net zoveel punten als Spirit. De degradatiezorgen zijn nog lang niet voorbij. Het verschil met de ‘veilige’ plaatsen 7 en 8 zijn wel gekrompen. Rijsoord verloor met 1-3 van Spartaan’20 en Alexandria’66 speelde met 1-1 gelijk met VVGZ. Rijsoord is nu binnen handbereik. Het verschil is nu 2 punten, met dien verstande dat Rijsoord een wedstrijd meer gespeeld heeft. Spirit heeft nog wel een achterstand van 5 punten op Alexandria’66.

In de strijd om het kampioenschap was Spartaan’20 de grote winnaar van deze speelronde. Zelf won het bij Rijsoord terwijl concurrenten Oranje Wit (2-1 verlies) en IFC (1-1 tegen EBOH) punten verspeelden. De Rotterdammers hebben nu een gat geslagen van 3 punten.

Volgende week staat voor Spirit de uitwedstrijd tegen Spartaan’20 op het programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio