15.8 C
De Bilt

Diamanten huwelijkspaar gefeliciteerd door burgemeester Gorinchem

Gorinchem – Vanmiddag bezocht burgemeester Reinie Melissant-Briene het diamanten huwelijkspaar Den Breejen-den Dunnen om hen te feliciteren met hun 60-jarige huwelijksjubileum.

Korfbal

Meneer (Jan) en mevrouw (Riek) Den Breejen leerden elkaar kennen via de korfbalvereniging waar zij samen in een team zaten. Het echtpaar woonde ook nog eens dicht bij elkaar in Hardinxveld.

Verhuisd naar Gorinchem

De heer Den Breejen kreeg een huis in Gorinchem aangeboden omdat hij in Gorinchem werkte, vanaf het moment dat zij trouwden is het echtpaar dan ook hier gaan wonen. De heer Den Breejen werkte tot aan zijn pensioen als ambtenaar bij de afdeling Financiën van de gemeente Gorinchem. Hij is begonnen als jongste bediende en aan het einde van zijn loopbaan was hij hoofd van de afdeling.

Diamanten adoptie opa en oma

Na het voltrekken van het huwelijk heeft mevrouw nog 1 jaar gewerkt bij een atelier in Rotterdam. Daarna is zij gestopt met werken. Het echtpaar heeft zelf geen kinderen maar zijn wel “adoptie” opa en oma geworden van de kinderen van een nicht. Dit heeft hun leven enorm verrijkt. Zij hebben het altijd heel leuk met de jongens en het hele gezin gehad en zijn heel intensief betrokken als opa en oma bij het gezin en gingen o.a. samen op vakanties.

Veel gezamenlijke hobby’s

Zij hebben nog lang gekorfbald in Gorinchem en daarna nog verschillende bestuursfuncties voor de vereniging gehad.  Het echtpaar hield erg van reizen, zo gingen ze o.a. vaak naar Oostenrijk en Italië maar maakten zij ook lange autoreizen naar bijvoorbeeld Griekenland en zijn zij vlak na het pensioen van de heer Den Breejen naar de Cariben gegaan. Ze deden en doen altijd veel samen ook in huis en tuin om te zorgen dat alles er goed en netjes uitziet.

Viering van het jubileum

Het echtpaar viert het jubileum groot. Ze vieren het met een hele dag in de Biesbosch met vrienden en familie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio