Nieuwe dienstregeling Qbuzz per 31 augustus

DordrechtScholen gaan binnenkort weer grotendeels van start en ook is de verwachting dat forenzen weer vaker de bus of trein naar het werk pakken. Qbuzz speelt hier met een aangepaste dienstregeling zoveel mogelijk op in en verwelkomt iedereen graag weer van harte in hun bussen en treinen.

Qbuzz weer op 100%

Vanaf maandag 31 augustus rijdt Qbuzz een nieuwe dienstregeling. We gaan op vrijwel alle verbindingen weer 100% rijden. Doordat de onderwijsinstellingen in Dordrecht, Rotterdam en Utrecht spreiden in hun aanvangstijden én voor een aanzienlijk deel digitaal onderwijs aanhouden zijn er kleine wijzigingen in de dienstregeling. Raadpleeg hiervoor de reisplanner.

Belangrijkste kenmerken:

  • R-net rijdt 6x per uur in de spitsen en ook de streekBuzzen 21, 190, 191, 192 en 674 gaan weer rijden.
  • snelBuzz 316/392 rijdt 4x per uur overdag.
  • In Dordrecht rijden stadsBuzz 3, 4, 5 en 7 elk kwartier, ook richting Papendrecht.
  • stadsBuzz 8 rijdt tussen Dordrecht CS en Dordtse Kil.
  • snelBuzz 387 rijdt 4x per uur overdag. 
  • Het nachtnet van en naar Rotterdam en de buurtBuzz rijden niet.

Reizigers straks weer via voordeur welkom

Naar aanleiding van een positief onderzoek door TNO omtrent het effect van kuchschermen gaan wij de komende periode kuchschermen in al onze bussen plaatsen en kunnen wij de voordeur van onze bussen weer verantwoord openen. Daar zijn wij enorm blij mee. Dit komt namelijk zowel de OV-medewerkers als onze reizigers ten goede: zij zijn nu niet meer afhankelijk van één deur voor in- en uitstappen en zullen dus ook beter afstand kunnen bewaren tot andere reizigers.

Het is daarmee mogelijk één looprichting te realiseren en de ventilatie in de bus verbetert. Ook het contact tussen chauffeur en reizigers en daarmee de sociale controle op het inchecken wordt met deze maatregel weer beter. Dat sociale contact is iets wat onze buschauffeurs de afgelopen periode echt hebben gemist. Wanneer de bussen in de Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem met kuchschermen rondrijden is nog niet bekend.

Wanneer kan de buurtbus weer de weg op?

Het effect van een kuchscherm in een buurtbus is kleiner dan in een reguliere bus. We willen het zekere voor het onzekere nemen en TNO gaat daarom aanvullend onderzoek doen. En al weten we dat de buurtbusvrijwilligers staan te trappelen om weer achter het stuur te mogen kruipen, juist vanwege de chauffeurs zijn wij extra waakzaam. Het zijn vaak ouderen die met pensioen zijn en tot de risicogroep behoren, dat koesteren we. OV-breed hebben we dan ook besloten om de buurtbussen nog niet te laten rijden, we vonden het te riskant naar de bestuurders toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img