3.9 C
De Bilt

Startschot samenwerking gemeente Dordrecht en het Ondernemersfonds

Op vrijdag 9 februari om 16:30 uur tekenen wethouder Van Benschop namens de gemeente Dordrecht en voorzitter Pieter van den Brink namens het Ondernemersfonds de onderlinge samenwerkingsconvenant. De ondertekening is het startschot voor de samenwerking tussen de gemeente en het Ondernemersfonds. U bent van harte welkom om bij de ondertekening aanwezig te zijn in de Kennedyzaal van het Dordtse stadhuis.

Wethouder Van Benschop is trots op de samenwerking: “Het ondernemersfonds biedt ondernemers, eigenaren, sportverenigingen, scholen en andere partijen in het Dordtse maatschappelijk middenveld de mogelijkheid activiteiten te verrichten die voor allen meerwaarde kunnen bieden en daarmee ook voor de stad als geheel.

Ook in Dordrecht hebben we in de afgelopen jaren in de binnenstad en op de westelijk gelegen bedrijven gezien dat samenwerking tussen ondernemers met eigen fondsmiddelen een impuls geeft aan het vestigingsklimaat en de onderlinge samenwerking. Het stadsbrede Ondernemersfonds biedt de mogelijkheid om dat nu te verbreden naar de andere gebieden in Dordrecht en tegelijkertijd ook de brug te slaan naar het maatschappelijke middenveld en de gemeente.”

Gezamenlijke activiteiten

Met het Ondernemersfonds kunnen tal van activiteiten die het vestigingsklimaat ten goede komen worden bekostigd. Zoals de beveiliging van bedrijventerreinen, de promotie van binnensteden en winkelgebieden, programma’s ter ondersteuning van de lokale arbeidsmarkt en uitwisseling met het onderwijs, het stimuleren van de wijkeconomie, de verduurzaming en vergroening van de eigen omgeving en een actief parkmanagement op bedrijventerreinen.

Voorzitter Pieter van den Brink kijkt uit naar het Ondernemersfonds: “Met Ondernemersfonds Dordrecht worden de krachten van zowel alle ondernemers als de gemeente veel sterker dan voorheen gebundeld. Daarmee zal een synergie ontstaan waarmee het nog aantrekkelijker zal worden om in Dordrecht te ondernemen waarbij een sterk economisch fundament uiteindelijk ook aan alle inwoners van de stad ten goede zal komen.”

Van winkels tot cultuurpodia in Dordrecht

Op 19 december nam de gemeenteraad het besluit over de oprichting van het Ondernemersfonds en de verhoging van de Onroerendzaakbelasting (OZB) voor alle gebruikers en eigenaren van een niet-woning. Wat betekent dat niet alleen de winkels, kantoren en bedrijfspanden maar ook onderwijsgebouwen, praktijkruimtes, ziekenhuizen, agrarische panden, sportkantines, musea en cultuurpodia bijdragen.

Het leidt tot meer onderlinge samenwerking, een betere netwerkvorming en meer kennisuitwisseling. Bij andere gemeenten die al langer een Ondernemersfonds op basis van OZB hebben zien we dat een het een goed “instrument” is om ondernemers collectief verantwoordelijkheid te laten nemen voor hun eigen directe omgeving en waardoor ook nieuwe samenwerkingen ontstaan. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio