6.4 C
De Bilt

Dordtse Feesten krijgen een aangepaste opzet

Dordrecht – De succesvolle Dordtse Feesten gaan in aangepaste vorm door. Het programma aan de Energiekade met zitplaatsen op anderhalve meter levert veel enthousiaste reacties op, de locatie Wantijpark vervalt. Veel activiteiten die daar gepland stonden, zijn verplaatst naar het Energiehuis. De basisopzet van een gevarieerd programma op bijzondere locaties blijft daarmee staan. Zo kunnen Dordtenaren en bezoekers deze zomer veilig genieten van evenementen. Op de Energiekade is ook plaats gemaakt voor Dordtse Vrienden Live, op vrijdag 30 juli. Voor diverse onderdelen zijn nog kaarten te koop.

Strengere maatregelen

De strengere coronamaatregelen zorgen voor flink wat onzekerheid, bij publiek, bij organisatoren en bij artiesten. Voor een aantal geplande evenementen met meer publiek in het Wantijpark is nu geen vergunning mogelijk, het is nog onzeker of dat na 13 augustus anders is. Daarnaast zijn er hogere kosten en door het beperken van de capaciteit mogelijk minder inkomsten. Dat maakt het risico voor de organisator BOD te groot.

Passende locaties

Daarom heeft de organisatie met de deelnemende partijen naar de mogelijkheden gezocht om de concerten en voorstellingen te verplaatsen naar andere passende locaties. Daardoor kennen de Dordtse Feesten nog steeds een divers programma dat volledig past binnen de huidige regels.

Programma

De concerten en voorstellingen van Muziektheater Hollands Diep, de Dordtse Phil, Prins Willem van Oranje Concertband en Ars Musica gaan naar het Energiehuis. Al deze onderdelen zijn met vaste zitplaatsen. Ook evenementen als Schuim Bierfestival en Dordrecht Pride kunnen in het Energiehuis, afhankelijk van de dan geldende Coronamaatregelen, The Movies verhuist het filmprogramma naar de Kloostertuin. Dordtse Vrienden Live kan terecht in het eerste deel van de Dordtse feesten, op de Energiekade.

Positieve energie

Wethouder Maarten Burggraaf prijst de flexibele opstelling van de deelnemende partijen. “Binnen de onzekerheid door corona kijken gemeente en organisatoren steeds naar wat wél kan. De opzet van het tweede deel van de Dordtse Feesten wordt iets anders, maar ik ben blij dat we deze zomer toch een programma met mooie voorstellingen hebben. De Energiekade geeft onze inwoners op dit moment al positieve energie en dat wordt straks aangevuld met de activiteiten in het Energiehuis.”

Genieten op Dordtse Feesten

Wethouder Piet Sleeking vindt het mooi dat alle culturele organisaties elkaar snel gevonden hebben. “Toen bleek dat het Wantijpark niet haalbaar was, bleek het Energiehuis al snel een prima alternatief. Zo kunnen bezoekers deze zomer toch volop kunnen genieten van cultuur en evenementen.”

Kijk voor programma en bestellen van kaarten op www.dordtsefeesten.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio