5.4 C
De Bilt

Dordtse feesten biedt sector perspectief

Dordrecht – Onder de naam Dordtse feesten bundelt de gemeente deze zomer een aantal evenementen op twee plaatsen in de stad. Zo kunnen deze evenementen coronaproof plaatsvinden, met zo min mogelijk extra werk voor de organisatoren. Met het voorstel denkt het college de evenementensector versneld weer op de been te helpen na een moeizaam evenementen-seizoen als gevolg van de coronacrisis. Het gaat om twee periodes: van 16 juli tot en met 1 augustus op het Energieplein en kade, en van 18 augustus tot en met 12 september in het Wantijpark.

Festivallocaties

De gemeente wil in overleg met de organisatoren voor twee beperkte periodes festivallocaties inrichten met alle faciliteiten die ook zijn afgestemd op de op dat moment geldende coronamaatregelen. Die locaties kunnen door verschillende partijen worden gebruikt. De organisator is verantwoordelijk voor de programmering en aankleding.

Krachten bundelen

Het uitgangspunt is om verschillende doelgroepen te bereiken. Daarom stimuleert de gemeente organisatoren om ook kleinschalige evenementen of voorstellingen te organiseren. Zo wil de stad bereiken dat ook in 2021 inwoners van Dordrecht en de regio elkaar op een veilige manier kunnen ontmoeten en genieten van muziek, theater en festivals.

Dordtse Feesten

De Dordtse Feesten bevestigen het beeld van Dordrecht als evenementenstad. Door de krachten te bundelen is er meer mogelijk. De afgelopen maanden is contact gezocht met verschillende organisatoren om interesse te peilen. Daarbij bleek veel enthousiasme voor deze opzet. De gemeente wil met deze aanpak de cultuur- en evenementensector perspectief bieden.

Programma

De precieze invulling van de Dordtse feesten staat nog open. Voor de weken in juli gaat het onder meer om het Energy Festival. Voor de tweede periode gaat het om onder meer Pasar Malam Istemewa, Dordrecht Pride, Krijten voor kinderen en In de Museumtuin. Voor beide periodes is er nog plaats voor andere initiatieven, van popfestival tot amateurkunst of van culturele instellingen. De organisatoren van het festival verzorgen zelf de programmering en de aankleding. Daardoor behoudt elk festival een eigen identiteit en gevoel.

Locaties

De gemeente kiest voor het Energieplein / Energiekade en het Wantijpark omdat ze elk een eigen sfeer hebben die zich leent voor verschillende evenementen. Het is een bewuste keuze om plekken buiten de binnenstad aan te wijzen, zodat er geen samenloop is met winkelend publiek. Dat is veiliger in verband met Corona. Omwonenden van de beide locaties hebben een brief gekregen en worden begin maart geïnformeerd over de maatregelen om overlast te beperken en de veiligheid te bewaken.

Dordrecht 800 jaar stad

De Dordtse feesten zijn ook opgezet om alsnog ‘Dordrecht 800 jaar stad’ te vieren. Bijna alle onderdelen van dat programma konden vorig jaar niet door gaan vanwege de coronacrisis. Ook andere grote evenementen werden geschrapt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio