9.8 C
De Bilt

Dorts Tuinfilmfestival

Dordrecht – In het weekend van 20 en 21 juni organiseert de gemeente Dordrecht samen met Groei & Bloei afdeling Dordrecht het ‘Tuinfilmfestival’. Een reis in films langs mooie, bijzondere en inspirerende tuinen in Dordrecht. Dordtenaren met een mooie tuin of een fleurig balkon kunnen hun ‘moment of fame’ claimen in het Tuinfilmfestival.

Trotse tuinbezitters

De insteek is om zoveel mogelijk verschillende tuintypen de revue te laten passeren. Een prachtige, bloemrijke tuin of balkon. Een tuin waar veel aandacht besteed is aan wateropvang. Een tuin die een koele oase is op hete dagen. Bijzonder materiaalgebruik. Aandacht voor een gevarieerd planten- en dierenleven in de tuin (biodiversiteit). Elke tuineigenaar kan dat deel van de tuin over het voetlicht brengen waar hij of zij trots op is.

Tuinfilmfestival

Pak die telefoon of camera en filmen maar! Leg uit wat de tuin zo bijzonder maakt. Deel tips over inrichting en onderhoud. De organisatie is bijzonder geïnteresseerd in tuinen met slimme oplossingen voor wateropvang. Want de zomer komt er aan, en dat betekent zowel kans op hittestress als op pittige regenbuien. Het filmpje mag maximaal 1,5 minuut duren en moet ingestuurd worden vóór 17 juni. Insturen kan naar wijkmakendordtgroen@dordrecht.nl. Deelnemers kunnen het filmpje ook alvast op hun eigen socialmedia delen met de hashtag #tuinfilmfestival. Op 20 en 21 juni zijn alle filmpjes te zien op www.groenblauwdordrecht.nl. Ga er lekker voor zitten en geniet vanuit huis van de Dordtse tuinparadijzen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio