10.2 C
De Bilt

Regio Drechtsteden – Molenlanden – Gorinchem blijft bereikbaar met OV

De regio Drechtsteden – Molenlanden – Gorinchem blijft ook in 2021 bereikbaar met het openbaar vervoer. Een afname van middelen maakt wel tijdelijke wijzigingen noodzakelijk. Samen met de provincie Zuid-Holland zijn we tot een nieuwe dienstregeling per 3 januari 2021 gekomen.

OV betaalbaar houden

Als gevolg van de COVID-19 pandemie is het gebruik van het openbaar vervoer in het hele land met meer dan de helft gedaald. Momenteel is nog onduidelijk wat de blijvende effecten zijn. Naar verwachting duurt het nog langere tijd voordat het OV-gebruik weer op het niveau ligt van voor de pandemie.

Proberen openbaar vervoer te houden

Om het openbaar vervoer in het eerste half jaar van 2021 beschikbaar te houden, wordt een groot deel van de kosten gedekt door de Rijksoverheid. De Rijksoverheid heeft voorwaarden gesteld aan deze steun. Zo moet het vervoersaanbod worden afgeschaald en moeten er maatregelen worden genomen om het OV betaalbaar te houden. Met deze opdracht zijn we samen met de provincie Zuid-Holland aan de slag gegaan en dit heeft geresulteerd in een dienstregeling voor de eerste helft van 2021. Hierbij is de regio van o.a. Drechtsteden ook meegenomen.

Drechtsteden – Molenlanden en Gorinchem

Het is van groot belang dat de regio Drechtsteden – Molenlanden – Gorinchem bediend blijft met openbaar vervoer. Er is gekeken hoe we met de beschikbare middelen de impact voor reizigers zo klein mogelijk kunnen houden. De meeste wijzigingen hebben betrekking op een lagere frequentie van lijnen, minder extra ritten tijdens de spits en een beperking van dubbelingen in het lijnennet. In vrijwel alle gevallen is er voor reizigers een alternatief.

Vaste buslijn

Elke kern in ons concessiegebied die nu een vaste buslijn heeft blijft ook in de eerste helft van 2021 een vaste buslijn houden. Zo kunnen zoveel mogelijk reizigers beschikken over goede OV verbindingen. Toch ontkomen we er helaas niet aan dat sommige reizen langer gaan duren. Medio 2021 wordt gekeken of bijstellingen in de dienstregeling nodig zijn. Hopelijk in positieve zin, wanneer het verloop van de coronacrisis opschaling van het OV weer toelaat.

De belangrijkste wijzigingen

Een uitgebreid overzicht van de wijzigingen in de nieuwe dienstregeling is nu te vinden op de Qbuzz website: www.qbuzz.nl/dmg/2021. Begin december wordt daar ook de complete dienstregeling 2021 gepubliceerd.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio